Tamarindjuicerecept – hälsosammare steg

Kanske letar du efter ett gott, uppfriskande och syrligt recept på jamaicansk tamarindjuice? Låt oss ta det här receptet för en sötsur och törstsläckande dryck.

Läs mer om tamarind här!

Denna uppfriskande och syrliga juice har många hälsofördelar. Andra goda och hälsosamma drycker du bör prova är min Sjömossa dryck Och Sorreldryck!

Tamarindskidor är bruna frukter inneslutna i ett sprött brunt skal, med en klibbig, stickande fruktkött som omger dess svarta frön.

Tamarind används ofta i olika kök, särskilt asiatiska, mellanöstern och latinamerikanska rätter, för att ge ett rikt djup av smak till såser, chutneyer, godis och drycker.

Hur smakar tamarind?

Tamarind har en unik och distinkt smak, både söt och syrlig. Den beskrivs ofta som att den har en syrlig, något syrlig smak, med en touch av sötma under.

Smaken kan variera beroende på tamarindens variation och mognad, men generellt har den en balans mellan syrliga och söta toner.

Vissa människor upptäcker också en touch av bitterhet eller stramhet, särskilt i mer koncentrerade tamarindprodukter.

Tamarindens historia på Jamaica:

Tamarind har en lång historia i Jamaica, som går tillbaka till tiden för dess införande av olika kolonialmakter. Här är en kort översikt över tamarindens historia på Jamaica:

Tamarind introducerades förmodligen till Jamaica av spanjorerna under deras första kolonisering av ön i slutet av 1400-talet och början av 1500-talet. Spanjorerna tog med sig en mängd olika växter från sina kolonier på Jamaica, och tamarind kan ha varit en av dessa introduktioner.

Jamaica kom under brittiskt styre på 1600-talet och britterna hjälpte till att sprida och odla tamarind på ön. Brittiska kolonisatörer och planterare introducerade olika växter för ekonomiska, kulinariska och jordbruksändamål, och tamarind kan vara en av dem.

Med tiden blev tamarind integrerad i jamaicansk mat och kultur. Den användes i olika rätter och drycker, vilket tillförde dess karakteristiska sötsyrliga smak till det jamaicanska köket. Tamarindbaserade såser, godis och drycker har blivit populära i det jamaicanska kulinariska landskapet.

I Jamaica, liksom många andra kulturer, använde man traditionellt tamarind för dess potentiella hälsofördelar. De trodde att tamarind hade matsmältnings- och kylande egenskaper, med renande och lugnande effekter på kroppen.

Genom historien har tamarind blivit en populär ingrediens i det jamaicanska köket, som finns i olika rätter, såser och drycker. Dess användning i Jamaica kommer sannolikt att ha utvecklats och anpassats under århundradena, påverkad av kulturellt utbyte, kolonial historia och lokala preferenser.

Tamarindmassa är en mångsidig ingrediens som används för att tillaga juice, läsk, Tamarindsåssom smaksättning i salta rätter och för alla tiders favorit Tamarindbollar.

Tamarind och tamarind juice med sirap på trä bakgrund

Exceptionella hälsofördelar med jamaicansk tamarindjuice:

Låt oss se hur tamarind ger en syrlig smak till mat och dryck. Det är ett surt smakämne känt i det asiatiska köket för curryrätter, soppor och kök.

1. Näringsrik juice:

Denna hälsosamma dryck är inte bara söt och god utan också rik på näringsämnen. Detta är mycket bättre än att konsumera läsk, som praktiskt taget inte har något näringsvärde.

Tamarindjuice innehåller olika näringsämnen som koppar, selen, zink, kalium, kalcium, järn och magnesium.

2. Förbättrar matsmältningen:

Tamarind hjälper till att bota matsmältningsbesvär, förstoppning, etc. Det förbättrar ditt matsmältningssystem och behandlar oregelbundna tarmrörelser effektivt.

3. Viktminskning:

Tamarind är full av fibrer och fettfri, vilket gör den idealisk för viktminskning. Fiberrika frukter håller magen mätt längre och hindrar dig från att äta för mycket.

Att dricka en tamarinddryck varje dag kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Tamarind har antioxidantegenskaper samt polyfenoler som hjälper dig att snabbt gå ner i vikt.

4. Avgiftar levern:

Tamarindfrukt hjälper till att minska levertoxiciteten så att du kan leva ett hälsosammare liv.

beredda ingredienser, skalade tamarind i en glasskål på vit bakgrund

Låt oss förbereda denna jamaicanska energidryck när det passar dig. Vi är ganska säkra på att denna drink kommer att smälta ditt hjärta och bli sommarens favorit!

Snabbt och enkelt recept på jamaicansk tamarindjuice

Gör denna söta och syrliga jamaicanska drink med dessa enkla steg. Bom!

Ingredienser till tamarindjuice

 • Söta tamarindskidor
 • Färsk ingefära
 • Rörsocker
 • Kalk

Hur gör man tamarindjuice?

 • Lägg de söta tamarindskivorna, hackad ingefära och kokande vatten i en djup glasskål eller kanna.
 • Rör om så att du sänker ner alla tamarindskidor helt i vattnet. Det är naturligt att ingefära flyter.

tamarindmassa med vatten

 • Täck med plastfolie i ca 30 minuter. Detta gör att tamarinden mjuknar och frigör smaken och näringsämnena från ingefäran utan att koka.

Blötlägg tamarind för en tamarinddrink

 • Använd en sked eller visp och vispa tamarindblandningen nerifrån och upp för att frigöra fröna.

tamarindmassa borttagen från frön med sked i skål på vit bakgrund

 • Placera en sil över en ren kanna och använd filtret och en sked för att separera fröna från tamarindmassan.

ta bort frön från tamarindjuice

 • Häll 4 koppar isvatten i kannan och över tamarindmassan, tillsammans med saften av 1 lime och ekologiskt rörsocker efter smak. Rör om tills allt socker är upplöst.
 • Kyl och servera! Det är naturligt att drycken separerar efter ett tag.

Viktiga tips för att förbereda och lagra jamaicansk tamarindjuice:

Här är några viktiga tips att komma ihåg om du vill bevara smakerna av denna läckra juice i några dagar:

 1. Använd en lufttät burk för att förvara denna juice i upp till 6 dagar i kylen.
 2. Du kan antingen använda en snabbmixer eller blötlägga tamarindskidan över natten för att göra dem ätbara.
 3. Om du inte har färska tamarindskidor kan du använda en stor burk ekologisk tamarindpasta.
 4. Om den har en kryddig smak; du kan hantera dess sötare smak genom att tillsätta ett sötningsmedel.
 5. Att lägga till några isbitar till denna jamaicanska tamarinddryck kan göra den mer uppfriskande.
 6. Tillsätt ingefära, lime, kryddnejlika, muskotnöt eller kanel för olika smaker.

Hur köper och lagrar man tamarindmassa?

Du kan enkelt hitta denna välsmakande fruktkött i latinska, indiska eller asiatiska livsmedelsbutiker. Du kan förvara tamarindpasta på en sval, torr plats. Dessutom kan du förvara den säkert i kylskåpet, vilket förlänger dess hållbarhet.

Slutsats:

Tamarind är packad med multivitaminer, mineraler, COX-hämmande föreningar och många hälsofördelar. Denna hälsosamma dryck förbättrar immunitet, matsmältning, ögon, hjärta, lever och nervhälsa.

Vi skulle vilja veta din värdefulla åsikt om den jamaicanska tamarinddrycken om du har provat den hemma. Försök att ta för vana att dricka en tamarinddryck dagligen och njut av dess många hälsofördelar!

Men om du har några medicinska tillstånd, rådfråga din läkare innan du lägger till denna juice till din kost. Håll ögonen öppna för mer fantastiskt och hälsosamt innehåll!

Andra läckra drycker att prova

Om du gillade detta tamarindjuicerecept och skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer. TACK!

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *