Ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor

Den här enkla rätten med ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor är så enkel men smakerna är så kryddiga! Perfekt året runt!

Ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika.

Letar du någonsin efter något så gott att lägga till din måltidsrotation året runt? Om så är fallet, då detta Ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor receptet är ditt senaste tillskott!

Denna enkla veganmålidé är fantastisk oavsett årstid, men en av de bästa sakerna med den här rätten är att den presenterar sig riktigt bra, vilket gör den till ett bra tillskott under semestersäsongen också!

Att skära blomkål i biffar gör den till den perfekta huvudrätten att mata familj och vänner.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

närbild av ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika. närbild av ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika.

Varför du kommer att älska denna maträtt

Gott

Varje del av denna maträtt är individuellt kryddad för att säkerställa optimal smak.

Inte bara det, utan den rostas sedan så att alla dessa smaker möts och sedan toppas med en av de läckraste pestos du någonsin testat!

Näringsämne

Du kan alltid hitta läckra måltider, men läckra och näringsrika går inte alltid hand i hand. Däremot gör de det med den här rätten.

Våra huvudkomponenter, blomkål och bönor, samlas för att förse oss med protein, fibrer och antioxidanter. För att inte tala om, pesto är en stor källa till hälsosamma fetter och vitaminer.

ingredienser till ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor. ingredienser till ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor.

Ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor ingredienser:

Samla dina ingredienser!

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i den här artikeln om hur man gör en vegansk maträtt:

 • Blomkål – Vi skär ett blomkålshuvud i tjocka skivor, även kallade blomkålsbiffar. Detta möjliggör en snabb tillagningstid snarare än att bara rosta en hel blomkål, men det är också en underbar presentation för middagsbjudningar.
 • Smörbönor – är inte bara en bra proteinkälla, utan erbjuder också en fantastisk texturskillnad i varje krämig tugga
 • Pesto – vi förbereder en hemmagjord pesto med basilika, pinjenötter, vitlök, citron, salt och olivolja. Pestons örter och salta smak kombineras perfekt för att få ihop rätten.
 • Lök och vitlök – våra aromater för böndelen av rätten börjar genast sätta vår smak
 • Kryddor – vi använder en mängd olika kryddor för blomkålen och bönorna för att ta vår smak till nästa nivå – du behöver rökt paprika, vitlökspulver, salt och peppar för detta recept
 • Risvinäger– lägger till toner av rikedom med en liten antydan av sötma
 • Grönsakssoppa – vi föredrar att använda grönsaksbuljong med låg natriumhalt för detta recept för att ge mer smak än bara vatten

Ersättningar och varianter:

 • Blomkåldu kan prova detta recept med kålbiffar eller till och med något som bakad potatis
 • Smörbönorandra vita bönor kan ersättas såsom Great Northern eller Cannellini bönor
 • Pesto Du kan också använda butiksgjord pesto för ett snabbare alternativ eller byta ut den mot något annat som rostad röd paprikahummus. Alternativt kan du byta ut basilikan mot spenat eller persilja eller göra en halv och en halv kombination av de tre. Pinjenötter kan ersättas med valnötter, cashewnötter eller solrosfrön.
 • Lök – du kan också byta ut schalottenlöken mot en söt eller gul lök
 • Risvinägerdu kan ersätta med sherryvinäger eller röd eller vitvinsvinäger
 • Grönsakssoppavatten kan alltid bytas ut

Steg för steg instruktioner:

Till att börja med kommer du att förvärma ugnen till 500°F (260°C).

Börja med att förbereda peston. Tillsätt alla dina pestoingredienser, förutom olivoljan, i en matberedare. Pulsera sedan tills den bryts ner. Under omrörning, ringla i olivolja tills det är väl blandat. Ställ in i kylen.

Tvätta och torka blomkålshuvudena. Ta bort alla blad från blomkålen. Blanda ihop din kryddblandning – rökt paprika, vitlökspulver, salt och peppar.

Skär 1-tums tjocka skivor från blomkålshuvudet. Du bör få 3-4 skivor från varje huvud beroende på storleken på din blomkål.

Lägg varje blomkålsbiff på en lätt smord plåt. Ringla sedan över olivolja och gnid in oljan på varje biff. Strö blandningen över och gnugga för att se till att hela biffen täcks om det behövs. Vänd och upprepa så att båda sidorna är belagda med oljan och kryddblandningen.

Täck din form med folie (eller en annan bakplåt av samma storlek eller större, upp och ner). Koka i 5 till 7 minuter, ta sedan bort folien och rosta i 10 minuter. Vänd försiktigt och koka i ytterligare 7 till 8 minuter.

Tillsätt återstående olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt schalottenlöken och koka i några minuter tills de börjar få färg och utvecklas karamellisering. Tillsätt vitlöken och koka ytterligare en minut.

Tillsätt dina bönor, buljong och peppar och håll ihop väl. Koka i 3 till 5 minuter eller tills doftande och hett. Tillsätt risvinäger och torkad persilja. Blanda och ta bort härifrån.

För att servera, lägg till blomkålsbiffarna i ett serveringsfat. Lägg bönorna ovanpå och på sidorna. Garnera med färsk basilika och persilja om så önskas. Servera peston vid sidan om eller fördela över hela ytan.

Ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika. Ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika.

Vanliga frågor:

Kan jag göra denna topp 9-rätt gratis?

Byt ut pinjenötterna i peston mot solrosfrön. Annars är den här rätten Topp 9 allergenfri.

Kan jag förbereda den här rätten i förväg?

Ja. När den har svalnat helt kan du förvara den i en lufttät behållare i kylen i 2 till 3 dagar.

Kan jag dubbla detta recept?

Ja. Du måste använda två bakplåtar för att tillaga dina blomkålsbiffar, men du kan dubbla peston och bönorna i samma apparater.

Kan den frysas?

Vi rekommenderar inte att frysa denna rätt.

krämigt ris med kryddiga kokoskikärter i en skål. krämigt ris med kryddiga kokoskikärter i en skål.

Vilka andra veganska huvudrätter kan jag göra?

Om du gillar det här veganska receptet kanske du gillar dessa ännu mer:

Nåla fast dessa ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor till senare!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

Ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika.Ugnsrostade blomkålsbiffar på ett fat med smörbönor, pesto och färsk basilika.

Skriv ut receptet

Ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor

Den här enkla rätten med ugnsrostade blomkålsbiffar med pesto och bönor är så enkel men smakerna är så kryddiga! Perfekt året runt!

Förberedelsetidtio minuter

Tillagningstid20 minuter

Total tid30 minuter

Kurs: Helgdagar, huvudrätt

Kök: amerikansk

Serveringar: 6 serveringar

Kalorier: 420kilokalorier

Instruktioner

 • Värm ugnen till 500°F (260°C). Tillsätt pestoingredienserna, förutom olivoljan, i en matberedare. Pulsera sedan tills det går sönder. Under omrörning, ringla i olivolja tills det är väl blandat. Ställ in i kylen.
 • Skär 3 till 4 1-tums tjocka skivor från blomkålshuvudet. Blanda blomkålskryddor i en liten skål – rökt paprika, vitlökspulver, salt och peppar.

 • Lägg varje blomkålsbiff på en lätt smord plåt. Ringla över olivolja och gnid in oljan på varje biff. Strö blandningen över och gnugga för att se till att hela biffen täcks om det behövs. Vänd och upprepa så att båda sidorna är belagda med oljan och kryddblandningen.

 • Täck din form med folie (eller en annan bakplåt av samma storlek eller större, upp och ner). Koka i 5 till 7 minuter, ta sedan bort folien och rosta i 10 minuter. Vänd försiktigt och koka i ytterligare 7 till 8 minuter.

 • Tillsätt 1 matsked olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt schalottenlöken och koka i några minuter tills de börjar få färg och utvecklas karamellisering. Tillsätt vitlöken och koka ytterligare en minut.

 • Tillsätt bönorna, buljongen och pepparn och blanda väl. Koka i 3 till 5 minuter eller tills doftande och hett. Tillsätt risvinäger och torkad persilja. Blanda och ta bort härifrån.

 • För att servera, lägg till blomkålsbiffarna i ett serveringsfat. Lägg bönorna ovanpå och på sidorna. Garnera med färsk basilika och persilja om så önskas. Servera peston vid sidan om eller fördela över hela ytan.

Video

Näring

Del: 1biff och ¼ kopp bönor med pesto | Kalorier: 420kilokalorier | Kolhydrater: 44g | Protein: 17g | Fett: 22g | Mättat fett: 3g | Fleromättade fetter: 5g | Enkelomättat fett: 13g | Natrium: 432mg | Kalium: 1427mg | Fiber: 15g | Socker: 9g | Vitamin A: 796UI | C-vitamin: 97mg | Kalcium: 92mg | Järn: 5mg

Det här receptet är inspirerat av Ät bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *