November 29, 2023
Vegan Apple Muffins – Loving It Vegan

Vegan Apple Muffins – Loving It Vegan

Dessa veganska äppelmuffins är mjuka, fuktiga, fuktiga och laddade med färska äppelbitar. Perfekt till frukost eller efterrätt.

Veganska äppelmuffins staplade på en träskiva.

Dessa veganska äppelmuffins var ganska garanterade från det ögonblick jag gjorde en vegansk äppelkaka.

Den här kakan var så god att jag visste att receptet skulle ha andra användningsområden.

Så självklart anpassade jag den till muffins. Och dessa veganska äppelmuffins är fantastiska!

Söt farinsocker, kryddig kanel och garnerad med hela äppelbitar. Verkligen gudomligt.

De är perfekta för en grab-and-go-frukost, mellanmål eller efterrätt.

Ingredienser för att göra dessa muffins:

Ingredienser till veganska äppelmuffins.Ingredienser till veganska äppelmuffins.

Anteckningar om ingredienser

 • Granny Smith äpplen – är de perfekta äpplena att använda i dessa muffins. De är ljuvligt söta med en syrlig touch och tillagas mycket bra.
 • Canolaolja – kan ersättas med vegetabilisk olja.
 • Vegansk kärnmjölk – vi använder vårt hemgjorda veganska kärnmjölksrecept, som är en blandning av citronsaft (eller vinäger) med sojamjölk och förvandlas till kärnmjölk. Sojamjölk fungerar bäst med vegansk kärnmjölk, men du kan använda en annan icke-mejerimjölk som mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk, även om den inte stelnar.
 • Äppelmos – används i små mängder för att tillföra extra fukt utan att tynga ner muffinsen. Du kan använda sötad eller osötad äppelmos, beroende på vad du har till hands.
Veganska äppelmuffins och äppelskivor.Veganska äppelmuffins och äppelskivor.

Hur man gör veganska äppelmuffins

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Sikta universalmjölet i en mixerskål. Tillsätt ljust farinsocker, bakpulver, salt, kanel och muskotnöt. Blanda ihop.
Torra ingredienser läggs till mixerskålen och blandas.Torra ingredienser läggs till mixerskålen och blandas.
 • Förbered den veganska kärnmjölken genom att tillsätta en matsked citronsaft i en mätkopp och sedan tillsätta sojamjölk på ¾ kopp (180 ml) linjen. Låt det jäsa i kärnmjölken.
 • Tillsätt vegansk kärnmjölk, rapsolja, vaniljextrakt och äppelmos i skålen och blanda till en tjock pasta. Övermixa inte.
Blöta ingredienser läggs till torra ingredienser och blandas till en tjock muffinssmet.Blöta ingredienser läggs till torra ingredienser och blandas till en tjock muffinssmet.
 • Tillsätt de skalade och hackade äpplena och blanda in dem.
Skalat och hackat äpple läggs i muffinssmeten och viks ihop.Skalat och hackat äpple läggs i muffinssmeten och viks ihop.
 • Fördela smeten jämnt mellan muffinsväggarna i din muffinsform. Lägg till några extra bitar av skalat och hackat äpple direkt på toppen av muffinsen.
 • Sätt in i ugnen och grädda i 350°F i 22-25 minuter.
Veganska äppelmuffins i muffinsform före och efter gräddning.Veganska äppelmuffins i muffinsform före och efter gräddning.
 • Låt muffinsen svalna i plåten i några minuter innan du lägger över dem på ett galler för att svalna helt.
Veganska äppelmuffins på galler.Veganska äppelmuffins på galler.

Bagarens tips

Skär äpplena ganska små. Om bitarna är för stora blir de för skrymmande för dessa muffins.

Degen är tjock. En tjock smet fungerar utmärkt till muffins i allmänhet. Men det är också viktigt här för om din deg är för tunn kommer dina äppelbitar mer sannolikt att sjunka till botten av muffinsen.

Mät upp mjölet rätt. Eftersom degen redan är tjock, om du använder för mycket mjöl kommer du inte ens att kunna blanda den. Så se till att du mäter ditt mjöl rätt. Helst väger du den på en matvåg, men om du inte har en matvåg, använd metoden “sked och nivå”. Häll den i din måttbägare och jämna till toppen med en kniv.

Övermixa inte degen. Blanda degen tills den precis blandas, sluta blanda. Oroa dig inte om det finns små klumpar.

Veganska äppelmuffins på galler.Veganska äppelmuffins på galler.

Gör dem glutenfria

Om du vill göra dessa veganska äppelmuffins glutenfria kan du använda en glutenfri all-purpose mjölblandning.

Veganska äppelmuffins staplade på en träskiva.Veganska äppelmuffins staplade på en träskiva.

Förvaring och frysning

Förvara dem övertäckta i en lufttät behållare i rumstemperatur där de håller sig bra i ca 3-4 dagar. Eller förvara dem i kylen i en täckt behållare i upp till 7 dagar. Ge dem en snabb 15 sekunder i mikrovågsugnen för att värma upp dem innan de njuter.

De kan även frysas i upp till 3 månader. Låt dem tina i kylen över natten och låt dem få rumstemperatur på bänken eller värm upp dem i 15 sekunder i mikrovågsugnen.

Stapel med två äppelmuffins med den översta muffinsen delad på mitten.Stapel med två äppelmuffins med den översta muffinsen delad på mitten.

Fler veganska muffins

 1. Veganska chokladchipsmuffins
 2. Veganska bananmuffins
 3. Veganska zucchinimuffins
 4. Veganska blåbärsmuffins
 5. Veganska chokladmuffins
 6. Veganska pumpamuffins
Hög med veganska äppelmuffins med den översta muffinsen delad på mitten.Hög med veganska äppelmuffins med den översta muffinsen delad på mitten.

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Veganska äppelmuffins på galler.Veganska äppelmuffins på galler.

Veganska äppelmuffins

Dessa veganska äppelmuffins är mjuka, fuktiga, fuktiga och laddade med färska äppelbitar. Perfekt till frukost eller efterrätt.

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Frukost, desserter

Kök: amerikansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Total tid: 40 minuter

Serveringar: 12

Kalorier: 201kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Värm ugnen till 350°F (180°C). Spraya en muffinsform med non-stick spray.

 • Sikta universalmjölet i en mixerskål. Tillsätt ljust farinsocker, bakpulver, salt, kanel och muskotnöt. Blanda ihop.

 • Förbered den veganska kärnmjölken genom att tillsätta 1 matsked citronsaft i en måttbägare och sedan tillsätta sojamjölk på ¾ kopp (180 ml) linjen. Låt det jäsa i kärnmjölken.

 • Tillsätt vegansk kärnmjölk, rapsolja, vaniljextrakt och äppelmos i skålen och blanda till en tjock pasta. Övermixa inte.

 • Tillsätt de skalade och hackade äpplena och blanda in dem.

 • Fördela smeten jämnt mellan muffinsväggarna i din muffinsform. Lägg till några extra bitar av skalat och hackat äpple direkt på toppen av muffinsen innan de gräddas.

 • Sätt in i ugnen och grädda vid 350°F i 22 till 25 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av en av muffinsen kommer ut ren.

 • Låt muffinsen svalna i plåten i några minuter innan du lägger över dem på ett galler för att svalna helt.

Anmärkningar

 1. Mät upp mjölet rätt. Det är en tjock deg, så om du använder för mycket mjöl kommer du inte ens att kunna blanda det. Så se till att du mäter ditt mjöl rätt. Helst väger du den på en matvåg, men om du inte har en matvåg, använd metoden “sked och nivå”. Häll den i din måttbägare och jämna till toppen med en kniv. Ta inte upp den eller lägg den i koppen.
 2. Vegansk kärnmjölk – vi använder vårt hemgjorda veganska kärnmjölksrecept, som är en blandning av citronsaft (eller vinäger) med sojamjölk och förvandlas till kärnmjölk. Sojamjölk fungerar bäst med vegansk kärnmjölk, men du kan använda en annan icke-mejerimjölk som mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk, även om den inte stelnar.
 3. Granny Smith äpplen – är de perfekta äpplena att använda i dessa muffins. De är ljuvligt söta med en syrlig touch och tillagas mycket bra.
 4. Skär äpplena ganska små. Om bitarna är för stora blir de för skrymmande för dessa muffins.
 5. Övermixa inte degen. Blanda degen tills den precis blandas, sluta blanda. Oroa dig inte om det finns små klumpar.
 6. Glutenfri: Om du vill göra dessa muffins glutenfria kan du använda en glutenfri all-purpose mjölblandning.
 7. Förvaring: Förvara dem övertäckta i en lufttät behållare i rumstemperatur där de håller sig bra i ca 3-4 dagar. Eller förvara dem i kylen i en täckt behållare i upp till 7 dagar. Ge dem en snabb 15 sekunder i mikrovågsugnen för att värma upp dem innan de njuter.
 8. Frysta: De kan även frysas i upp till 3 månader. Låt dem tina i kylen över natten och låt dem få rumstemperatur på bänken eller värm upp dem i 15 sekunder i mikrovågsugnen.

Näring

Del: 1Muffin | Kalorier: 201kilokalorier | Kolhydrater: 36g | Protein: 3g | Fett: 5g | Mättat fett: 1g | Fleromättade fetter: 2g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 1g | Natrium: 201mg | Kalium: 82mg | Fiber: 1g | Socker: 20g | Vitamin A: 65UI | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 42mg | Järn: 1mg

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

*Det här receptet publicerades första gången i januari 2019. Det har uppdaterats med nya bilder och ytterligare tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *