Vegan Cheesy Baked Taquitos – Gör det mjölkfritt

Bakade veganska taquitos med ost i vitt serveringsfat med brun kant.

Taquitos är roligt och gott! Och dessa lätta, ostliknande veganska taquitos har allt du kan önska dig!

Om du inte vet är taquitos en mexikansk maträtt som består av en liten, ihoprullad majstortilla fylld med nötkött, kyckling eller ost (eller en blandning därav). De steks sedan oftast för en helt perfekt krispig exteriör. Ibland kan de också kallas rolled tacos.

Flautas är en annan liknande maträtt, men de är traditionellt gjorda med mjöltortillas och stora burritoskal, vilket gör dem ännu längre.

Om du letar efter en supersnabb och enkel veganmiddagsidé, då kommer du att älska dessa! Men de gör också bra snacks eller aptitretare.

Du behöver bara cirka 20 minuter att göra dessa från början till slut och det enda du kommer att undra är varför det tog oss så lång tid att få det här receptet i dina händer.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

Några ostliknande bakade vegantaquitos, inklusive en som slits isär för att se en sliskig ostliknande dragning.Några ostliknande bakade vegantaquitos, inklusive en som slits isär för att se en sliskig ostliknande dragning.

Vegansk ostbakad Taquitos INGREDIENSER:

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i den här artikeln om hur man gör dessa enkla veganska taquitos:

 • köttfria smulor – Vi använder veganska köttsmulor för detta recept. På bilderna använder vi Gardeinsmulor. Morningstar skulle vara en annan liknande.
 • kryddor – vi använder en kryddblandning som gör denna köttfria blandning supersmakfull, samtidigt som den är enkel och inte använder en massa oklara ingredienser
 • majs tortillas – taquitos tillagas alltid med majstortillas. Även om du inte är ett fan av majstortillas med tacos så smakar dessa fantastiskt!
 • vegansk ost – Du vill ha en vegansk riven ost som smälter. Du kan använda vår riven vegansk ost lista för att hjälpa
 • oljespray – detta används för att hjälpa taquitos att bli ännu knaprigare. Vi använder oljespray eftersom det är lättare och mindre rörigt att göra så många taquitos på en gång.

SUBSTITUTIONER OCH VARIATIONER:

 • köttfria smulorOm du inte erbjuder processade köttersättningar kan du byta med vår nöt taco köttalternativt kan du göra dem med svarta bönor, blomkål, svamp, refried bönor och mer!
 • kryddor Även om vi starkt rekommenderar att du använder individuella kryddor, kan du byta ut dem med ett paket tacokrydda. Du skulle behöva 1-2 matskedar förgjord krydda.
 • majs tortillas du kan ersätta majstortillas med mjöltortillas, men hoppa över mikrovågssteget först.
 • vegansk ostdu kan använda strimlor av vegansk mexikansk ost eller till och med mozzarella. Alternativt kan du prova någon av våra veganska ostsåser, även om det inte hjälper att det fastnar, det kommer fortfarande att vara utsökt. Prova antingen vår vegansk nachoost (inga nötter) eller vår vegansk cashew queso
 • oljespraydu kan också gnida olja på tortillorna om du inte har spray. Eller om du inte gör olja kan du utelämna det. Det hjälper bara att bli ännu krispigare.
Insidan av veganska taquitos bakade med ost. Insidan av veganska taquitos bakade med ost.

Vanliga frågor:

Kan jag göra dessa topp 9 veganska taquitos allergenfria?

Använd en köttfri crumble (eller alternativ ovan) och en allergensäker vegansk riven ost. Du kan konsultera vår riven vegansk ost guide för att hitta en som passar dina behov. Kontrollera även dina kryddor.

Kan jag göra dessa enkla veganska taquitos i förväg?

Det är bäst att servera dem direkt, men du kan också förbereda dem på två sätt. Förbered bara blandningen och placera den i en lufttät behållare i kylen tills den ska användas. Använd den inom 5 dagar.

Det andra alternativet skulle vara att förbereda dem helt, sedan låta dem svalna och förvara dem i en lufttät behållare i kylen. För att göra dem krispiga, lägg dem i en panna (ingen behov av extra olja, bara titta noga så att de inte bränns) eller fritös i några minuter tills de är varma.

Hur man återuppvärmer Veganska taquitos bakade med ost?

För att göra dem krispiga, lägg tillbaka dem i en kastrull (ingen behov av extra olja, bara titta noga så att de inte bränns) eller fritös. Alternativt kan du bara värma dem i mikron, men de blir inte lika krispiga.

Kan jag dubbla detta recept?

Absolut! Detta recept gör cirka 16 till 20 taquitos; så om du behöver mer än så rekommenderar vi att du dubblar eller tredubblar receptet. Lägg bara till samma mängd ingredienser och följ samma process.

Kan jag använda mjöltortillaskal istället?

Detta skulle vara mer av ett flautasrecept, men ja, det kan du! Du behöver inte mikrovåga mjöltortillorna för att göra dem mjuka, så hoppa över det här steget.

Kan jag göra dessa taquitos utan olja?

Släpp först oljan och fräs istället löken i grönsaksfond. Du vill också välja ett köttfritt smulalternativ eftersom de flesta innehåller olja (se ovan för förslag).

Några ostliknande bakade veganska taquitos på en tallrik med smulad ost och örter.Några ostliknande bakade veganska taquitos på en tallrik med smulad ost och örter.

Vilka pålägg eller sidor passar bra till dessa Veganska taquitos bakade med ost?

Vi rekommenderar starkt att du lägger dem ovanpå och serverar dem tillsammans med dina tacos och att du inte försöker fylla på tacos med fler ingredienser.

Ett silver foder för detta skulle vara vår Arroz med Gandules Eller koriander lime ris Eller rejäl Chipotle recept på rostad majssalsa.

Tre veganska blomkål tinga tacos på ett grått bord med hackad koriander. Tre veganska blomkål tinga tacos på ett grått bord med hackad koriander.

Vilka andra veganska tacoidéer kan jag göra?

Om du älskar tacos lika mycket som vi vill ha ännu mer inspiration och vi har det! Här är 5 fler veganska tacorecept:

Nåla fast dessa krispiga, lättostade veganska Black Bean Tacos för senare!

En tallrik med veganska taquitos bakade med ost och arrangerade tillsammans.En tallrik med veganska taquitos bakade med ost och arrangerade tillsammans.

Skriv ut receptet

Veganska taquitos bakade med ost

Dessa ostliknande bakade vegantaquitos är lätta att göra, laddade med smak och perfekta för mellanmål, aptitretare eller huvudrätter!

Förberedelsetid20 minuter

Tillagningstidtio minuter

Total tid30 minuter

Kurs: Huvudrätt

Kök: amerikansk

Serveringar: 20 taquitos

Kalorier: 112kilokalorier

Instruktioner

 • Värm ugnen till 425 grader F.

 • På medelvärme, tillsätt olja i en stor stekpanna. Tillsätt löken och koka tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 3 till 5 minuter, rör om ofta så att de inte bränns.

 • Tillsätt de köttfria smulorna och blanda. Tillsätt sedan alla kryddor (chilipulver till salt och peppar). Blanda igen. Tillsätt tomatsåsen och rör om, koka sedan i 5 minuter, rör om då och då. Ta bort från elden. *Du bör ha en ganska saftig köttfri blandning, liknande en saftig tacoköttblandning; men beroende på märket av köttfria smulor behöver vissa lite mer fukt. Tillsätt grönsaksbuljongen lite i taget för att få en saftig blandning. Alternativt, om din blandning är för flytande, tillsätt lite majsstärkelse (1 matsked åt gången) för att absorbera vätskan efter behov.
 • Lägg till 5 majstortillas till en mikrovågssäker tallrik. Drapera en fuktig pappershandduk över den och mikrovågsugn i 30 till 60 sekunder för att göra tortillorna mjuka.

 • Ordna dina tortillas. Spraya lätt varje sida med olja och tillsätt 2-3 matskedar av blandningen i mitten, strö sedan över ost. Rulla ihop och lägg sömmen nedåt.

 • Upprepa de två sista stegen tills ingen mer blandning återstår.

 • Grädda i 5 till 7 minuter, vänd sedan och koka i ytterligare 5 minuter eller tills osten nästan är helt smält och tortillorna är gyllene och krispiga. *Kan också göra samma process i en airfryer. Samma temperatur i 3-4 minuter på varje sida.

Anmärkningar

*Se artikeln för anteckningar om detta recept

Näring

Del: 1taquito | Kalorier: 112kilokalorier | Kolhydrater: 15g | Protein: 6g | Fett: 3g | Mättat fett: 1g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 1g | Natrium: 233mg | Kalium: 145mg | Fiber: 3g | Socker: 2g | Vitamin A: 154UI | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 29mg | Järn: 2mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *