Vegan Collard Greens – hälsosammare steg

Den verkliga hemligheten med dessa Vegan collard greener är tillägget av djärva, rökiga smaker som förhöjer smaken av grönt framför alla andra.

Hackad lök och vitlök fräs för en aromatisk bas, sedan är de gröna långsamt bräserad i saftiga tomater, doftande örter och djupa kryddor.

Rökt paprika är den krydda som ger vegetarisk grönkål en distinkt rökig bakgrund för förstärka smaken. Med mängden smak inpackad i denna maträtt,

jagDet är svårt att tro att det är det Det tar bara 30 minuter att slutföra detta veganska recept på gröna grönsaker. Drycket i en rik, rökig soppa genomsyrar allt grönsaker och är nästan lika gott som veganska collard greener själv.

Den resulterande rätten är färska, möra veganska grönsaker, en otroligt läcker smak av södern!

Det fanns en bra anledning att skapa dessa veganska collard greener i helgen … det är min mans födelsedag! Jag är så exalterad över att skapa och mata honom med några av hans favoriträtter.

Han bad mig speciellt att göra mitt Tranbär Havregrynssmörgås kakor, Glutenfri vegansk morotskaka, Jamaicanskt ris och ärter, Jamaicansk kryddig currypotatis, och en stor kruka Southern Style Vegan Collard Greens.

Varför du kommer att älska detta recept

 • Läckert och gott: Detta recept erbjuder en utsökt kombination av fräscha och levande smaker.
 • Lätt att göra: Tillagningen är enkel, vilket gör den tillgänglig för både nybörjare och erfarna kockar.
 • Mångsidig: Den kan tillagas med grönkål eller ersättas med grönkål, mangold eller senapsgrönsaker.
 • Hälsosamt och näringsrikt: Fullpackad med näringsämnen från bladgrönsaker, vilket gör det till ett hälsosamt val.
Ingredienser för collard greener på disk, collard greener, lök, vitlök, kryddor, örter

Nödvändiga ingredienser

Många södra recept använder bacon, skinka hase eller någon form av fläsk som bas för slaw. gröna grönsaker. För att göra ett veganskt grönkålsrecept tillsätter jag rökt paprika, det ger en rejäl rökt smak med lök, vitlök och tomater för att ersätta kött.

 • Grönkål: Showens stjärna, dessa bladgrönsaker erbjuder en rejäl, jordnära smak och en hälsosam dos av vitaminer och mineraler. Leta efter färska, livfulla blad utan att vissna eller gulna.
 • Vitlök: Tillför ett underbart aromatiskt djup till rätten. Välj fasta, fylliga vitlökslökar för en fräschare smak.
 • Rökt paprika: Denna krydda ger en rökig och lätt söt essens som förstärker den övergripande smaken av veganska collard greener.
 • Olivolja: Hjälper till att sautera gröna och ge dem smak.
 • Salt: Förstärker smaken av collard greener och hjälper till att få fram deras naturliga smaker.
 • röd paprika flingor – Dessa är valfria, men om du gillar lite värme kan dessa flingor ge en kryddig touch.
 • Citron juice: En kläm färsk citronsaft precis innan servering kan pigga upp rätten och balansera smakerna.
 • Grönsakssoppa (om det behövs): Du kan använda den för att avglasera pannan eller tillsätta fukt om grönsakerna fastnar. Se till att det är en sort med låg natriumhalt för att kontrollera sältan hos collardgrönt i sydlig stil.
grönkål i en stor kokande gryta

Hur man lagar Vegan Collard Greens

jag köp färska collard greener på den lokala farmers market här i Florida. jag tror de är mycket mör och tillagas vanligtvis på 30 minuter eller mindre.

Beroende på förhållanden kan kål vara lite hårdare och kräver längre tillagning, de är klara när de är mjuka. Om stammen av grönsakerna är tjocka och träiga, ta sedan bort dem med en kniv för snabbare tillagning.

 1. Hetta upp olja i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök och koka tills den är mjuk, ca 3 minuter.
 2. Rör ner vitlöken och koka i en minut. Tillsätt tomater, rökt paprika, timjan, salt och koka under omrörning i en minut.
 3. Lägg till grönsakerna i omgångar i din gryta. Rör om de hackade bladen tills de vissnat. Tillsätt resterande gröna, täck krukan och låt det göra sitt.
 4. Rör om grönsakerna då och då, bladen kan ta upp till en timme eller mer beroende på deras mognad.
 5. Du kan smaka av och justera kryddningen, kolla även om de gröna grönsakerna är möra. Du kan också lägga till extra vatten eller grönsaksbuljong för att säkerställa att det finns krukor kvar för att torka upp ditt majsbröd.

Recepttips

 • Att rengöra collard greenerna noggrant är avgörande. Följ rengöringsinstruktionerna i receptet, eftersom det är viktigt att ta bort smuts och sand.
 • Efter tvätt, ta bort de sega stjälkarna från collard greenerna, eftersom de kan vara ganska fibrösa och sega. Du vill skära bladen i lagom stora bitar för jämn matlagning.
 • Tillsätt en skvätt färsk citronsaft precis innan servering. Detta förstärker inte bara smaken utan ger också en touch av fräschör.
 • Du kanske vill tredubbla detta recept om du serverar en stor familj eller gäster. Kom ihåg att gröna kommer att krympa till ungefär hälften av storleken.

Förvaringstips

Kylning: Låt de kokta grönsakerna svalna till rumstemperatur innan de överförs till en lufttät behållare. Placera behållaren i kylen. Kokt collard greener kan förvaras i kylen i upp till 3 till 4 dagar.

Frysta: Om du vill behålla dem längre, överväg att frysa dem. Placera de kylda collard greenerna i en lufttät behållare eller fryssäker påse. Se till att ta bort så mycket luft som möjligt för att undvika brännskador i frysen. Rätt förvarade kan de förvaras i frysen i upp till 2-3 månader.

Upptining: När du är redo att använda de frysta gröna grönsakerna, överför den till kylen för att tina långsamt. Detta kommer att hjälpa till att behålla deras konsistens och smak. Återuppvärmning efter frysning kan resultera i en mjukare konsistens.

Återuppvärmning: För att värma upp kan du använda spisen eller mikrovågsugnen. Värm dem försiktigt, rör om då och då, tills de är genomvärmda. Om de verkar torra kan du tillsätta en liten mängd grönsaksfond eller vatten under återuppvärmningen för att återställa fukten.

grönkål tillagad i en vit skål med en sked likker

Vanliga frågor om recept

Vad är grönkål?

Collard greener är en mörkgrön lummig brassica som liknar grönkål, som ofta används i det sydamerikanska köket. De kan ersättas med grönkål, mangold eller senapsgröt. De trivs året runt men är mest smakrika på vintern. Det södra köket inkluderar collard greener sauterade med vitlök och rökt paprika. Varje region och varje kock har sitt unika recept, som ofta går i arv från generation till generation.

Kan man äta grönkål rå?

Grönkål kan ätas rå i sallader, vegetariska wraps, läggas till soppor eller till och med torkas. De har en bitter smak som faktiskt är mildare än grönkålsblad. Personligen tycker jag att råa grönsaker och andra korsblommiga grönsaker, inklusive broccoli, grönkål och brysselkål, är skadliga för min matsmältning när de konsumeras i sin råa form. Jag föredrar att äta dem när de är kokta.

Hur rengör man grönkål?

För att rengöra collard greener noggrant, blötlägg bladen i saltvatten i cirka 5 minuter för att ta bort smuts och sand. Snurra bladen, släng det smutsiga vattnet och ersätt det med rent vatten. Tvätta sedan varje ark på båda sidor för att se till att det inte finns några rester.

Hur skär man grönkål?

Jag tar bort stjälken som går ner i mitten av collardgreenen för det mesta. Det finns tillfällen då jag verkligen inte bryr mig, jag klipper bara löven. Det finns ingen anledning att ta bort stammen. Den innehåller faktiskt mycket näringsämnen och fibrer. En mogen stam kan vara bitter och seg.

Andra veganska recept i sydlig stil:

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med oss ​​och bjud in dina vänner på glutenfria och veganska recept för nybörjare och veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *