Vegan Mascarpone – Loving It Vegan

Denna veganska mascarpone är rik, krämig och gjord med enkla skafferiingredienser. Den är den perfekta ersättningen för mejerifri mascarpone för desserter och salta rätter.

Vegansk mascarpone i glasburk.

Mascarpone är också känd som italiensk färskost. Så om du generellt är ett fan av färskost vet du att du kommer att älska det här.

Traditionell mascarpone är mycket rik, mycket krämig och också ganska vanlig. Vår veganska mascarpone är inte “helt” lika enkel som en vanlig mascarpone, eftersom vi baserat vårt recept på cashewnötter, och cashewnötter, även om de är väldigt neutrala, har inte lika smakneutrala än mejerigrädde.

Ändå är denna veganska mascarpone absolut utsökt och en perfekt ersättning för originalet.

Den fungerar lika bra i salta rätter – rör ner den i soppor, lägg den till pastarätter eller använd den som ersättning för grädde i nästan vilken rätt som helst – såväl som söt. Tiramisu är den första efterrätten man tänker på när man tänker på mascarpone men den kan också användas i frosting eller cheesecakes.

Och om du älskar denna cashew-mascarpone, kommer du också att älska vår veganska tunga grädde, veganska färskost och vegansk gräddfil.

Ingredienser för vegansk mascarponeost:

Ingredienser till vegansk mascarpone.Ingredienser till vegansk mascarpone.

Anteckningar om ingredienser och ersättningar

 • vit vinäger – destillerad vit vinäger har en mycket distinkt smak som fungerar väldigt bra här.
 • Citron juice – ska vara nypressad för bästa smak, men buteljering fungerar i ett nafs.
 • Råa cashewnötter – bör blötläggas i varmt vatten i 30 minuter och sedan rinna av och sköljas.
 • Kokosgrädde – måste vara konserverad och osötad. Vi använder också bara den härdade krämen i toppen av en kylbox. Du kan också använda helfet, konserverad, osötad kokosmjölk, så länge den är kyld först och du bara använder den härdade grädden ovanpå.
Vegansk mascarponeost i glasburk.Vegansk mascarponeost i glasburk.

Hur man gör vegansk mascarpone

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Tillsätt råa cashewnötter i en skål. Häll kokande vatten från vattenkokaren över toppen så att cashewnötterna är nedsänkta. Låt dem dra i 30 minuter.
Råa cashewnötter läggs i en skål och sänks sedan ned i varmt vatten.Råa cashewnötter läggs i en skål och sänks sedan ned i varmt vatten.
 • Efter blötläggning i 30 minuter, låt rinna av och skölj cashewnötterna.
Blötlägg cashewnötterna i en skål och låt dem rinna av i ett durkslag.Blötlägg cashewnötterna i en skål och låt dem rinna av i ett durkslag.
 • Tillsätt cashewnötter, kokosgrädde, citronsaft, destillerad vit vinäger och salt i en kraftfull mixer eller matberedare och mixa tills det är slätt.
Veganska mascarponeingredienser läggs till mixerskålen och blandas.Veganska mascarponeingredienser läggs till mixerskålen och blandas.

Kockens tips

Mixer eller matberedare. Detta recept kräver en mycket kraftfull mixer, annars kommer du helt enkelt att bränna ut en mindre kraftfull mixer. Så om du inte har en kraftfull mixer fungerar även en matberedare utmärkt. Det kommer inte sluta lika lätt, men det är okej.

Salt eller sött. Vi baserade detta recept på äkta mascarpone som inte innehåller några sötningsmedel. Cashewnötterna sätter dock en liten söt touch. Om du vill söta den för att använda i en efterrätt eller tiramisu, tveka inte att tillsätta 1 msk strösocker eller lönnsirap och blanda.

Det tjocknar i kylen. Konsistensen på din mascarpone kommer att tjockna i kylen. Så om du vill att den ska vara tjockare är det bara att ge den tid att tjockna i kylen innan du använder den.

Vegansk mascarpone i glasburk med sked.Vegansk mascarpone i glasburk med sked.

Presentationsförslag

Denna veganska mascarpone är utsökt serverad med färsk frukt, den kan blandas i soppor eller pastarätter eller spridas på kex eller bagels. Det är till och med gott på vegansk pizza.

Eller använd den i valfri maträtt som kräver mascarpone. Visst är den också jättegod i en tiramisu, även om jag måste säga att vi använde en annan version av mascarpone i vår veganska tiramisu, men jag kan inte vänta med att göra den igen och använda den här varianten istället.

Tesked vegansk mascarpone.Tesked vegansk mascarpone.

Förvaringsinstruktioner

Förvara den i en täckt behållare i kylen i upp till 1 vecka. Rör om väl före användning.

Du kan även frysa den i upp till 3 månader. Låt den tina och rör sedan om ordentligt igen innan du använder den. Det kan verka korkat vid upptining, oroa dig inte, bara rör om ordentligt så faller allt tillbaka på plats.

Vegansk mascarpone som kommer ur en glasburk.Vegansk mascarpone som kommer ur en glasburk.

Fler veganska ostrecept

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Vegansk mascarpone i glasburk med en tesked.Vegansk mascarpone i glasburk med en tesked.

Vegansk mascarpone

Denna veganska mascarpone är rik, krämig och gjord med enkla skafferiingredienser. Den är den perfekta ersättningen för mejerifri mascarpone för desserter och salta rätter.

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Hur man gör, tillbehör

Kök: Italiensk inspirerad

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 5 minuter

Blötläggning av cashewnötter: 30 minuter

Total tid: 35 minuter

Serveringar: 8

Kalorier: 209kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Tillsätt råa cashewnötter i en skål. Häll kokande vatten från vattenkokaren över toppen så att cashewnötterna är nedsänkta. Låt dem dra i 30 minuter.

 • Efter blötläggning i 30 minuter, låt rinna av och skölj cashewnötterna.

 • Tillsätt cashewnötter, kokosgrädde, citronsaft, destillerad vit vinäger och salt i en kraftfull mixer eller matberedare och mixa tills det är slätt.

 • Överför till en burk eller behållare och förvara i kylen. Det kommer att tjockna i kylen.

Anmärkningar

 1. Kokosgrädde. Detta ska vara konserverat och osötat. Vi använder också bara den härdade krämen i toppen av en kylbox. Du kan också använda helfet, konserverad, osötad kokosmjölk, så länge den är kyld först och du bara använder den härdade grädden ovanpå.
 2. Mixer eller matberedare. Det här receptet kräver en kraftfull mixer, annars är det bäst att använda en matberedare istället. Det kommer inte sluta lika lätt, men det är okej.
 3. Tillsätt sötma. Om du vill söta den för att använda i en efterrätt eller tiramisu, tveka inte att tillsätta 1 msk strösocker eller lönnsirap och blanda.
 4. Förvaring: Förvara den i en täckt behållare i kylen i upp till 1 vecka. Rör om väl innan du använder.
 5. Frysta: Du kan även frysa den i upp till 3 månader. Låt den tina och rör sedan om ordentligt igen innan du använder den. Det kan verka korkat vid upptining, oroa dig inte, bara rör om ordentligt så faller allt tillbaka på plats.
 6. Serveringar: Detta recept gör 2 koppar vegansk mascarpone. Varje portion är cirka ¼ kopp.

Näring

Del: 1Del | Kalorier: 209kilokalorier | Kolhydrater: 9g | Protein: 5g | Fett: 18g | Mättat fett: 9g | Fleromättade fetter: 2g | Enkelomättat fett: 6g | Natrium: 77mg | Kalium: 237mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 0,2UI | C-vitamin: 2mg | Kalcium: 12mg | Järn: 2mg

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *