November 29, 2023
Vegan Sour Cream – Loving It Vegan

Vegan Sour Cream – Loving It Vegan

Krämig, syrlig och perfekt vegansk gräddfil! En idealisk ersättning för “vanlig” gräddfil, perfekt att använda i recept eller var som helst gräddfil behövs.

Vegansk gräddfil i en glasburk på en vit tallrik med citronskivor och cashewnötter.

Denna veganska gräddfil är allt du vill att gräddfil ska vara: krämig, syrlig och rik!

Det är det bästa tillbehöret till en bakad potatis.

Faktum är att jag kanske eller kanske inte gjorde cirka 10 bakade potatisar samma dag som jag gjorde den här satsen vegansk gräddfil (åh, jag gjorde det!).

Det är fantastiskt som topping för mexikanska rätter som veganska nachos eller veganska tacos, som dipp eller pålägg, på soppor, på en stor skål med vegansk chili, som salladsdressing, blandad i din veganska svampstroganoff och naturligtvis, som nämnt, på din bakade potatis (med gräslök, alltid med gräslök!).

Så om du letar efter ett mejerifritt alternativ till vanlig gräddfil kommer du att bli jätteglad för det där är bina knän (vad än bees knees betyder, men definitivt något bra) .

Vad du behöver för att göra detta recept:

Foto av ingredienserna som behövs för att göra vegansk gräddfilFoto av ingredienserna som behövs för att göra vegansk gräddfil

Anteckningar om ingredienser

 • Råa cashewnötter – dessa gör den krämiga basen för din gräddfil. Om du inte äter cashewnötter, kan mandelbitar eller blancherade mandel ersätta dem.
 • äppelcidervinäger – det ger smaken. Du kan också använda destillerad vit vinäger.
 • Näringsjäst – ger en lite ostliknande smak, vilket gör den mer som en syrlig gräddfil, men du kan utelämna den om du föredrar det.
Vegansk gräddfil i en glasburk placerad på en vit tallrik med citronskivor och cashewnötter. Vegansk gräddfil i en glasburk placerad på en vit tallrik med citronskivor och cashewnötter.

Hur man gör vegansk gräddfil

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Steg 1: Tillsätt råa cashewnötter, vatten, citronsaft, äppelcidervinäger, näringsjäst och havssalt i mixerskålen.
Ingredienser för vegansk gräddfil i mixerskålen, redo att blandas. Ingredienser för vegansk gräddfil i mixerskålen, redo att blandas.
 • 2:a steget: Mixa tills det är slätt och krämigt.
Färskblandad vegansk gräddfil i mixerskålen. Färskblandad vegansk gräddfil i mixerskålen.
 • Steg 3: Använd var som helst gräddfil behövs!
En sked som doppas i en gryta fylld med vegansk gräddfil. En sked som doppas i en gryta fylld med vegansk gräddfil.

Kockens tips

Cashewnötter: Du behöver inte blötlägga dina cashewnötter i förväg om inte din mixer är en svag modell. Om du vet att din mixer kan kämpa med detta, räcker det att blötlägga dem i 15 minuter i varmt vatten för att mjuka upp cashewnötterna tillräckligt och göra dem riktigt lätta att blanda. Lägg bara till cashewnötterna i en skål, häll över kokande vatten från vattenkokaren och låt dra i 15 minuter. Häll sedan av och skölj cashewnötterna och de är klara att använda.

Sammanhang : Konsistensen på denna veganska gräddfil är ganska tjock som du kan se. Den tenderar också att tjockna mer i kylen. Vill du ha en tunnare konsistens är det bara att tillsätta lite mer vatten.

Mängden: Detta recept ger cirka 1 kopp gräddfil. Du kan enkelt dubbla receptet om det behövs. Om du använder en mixer med bred bas kan du behöva dubbla receptet så att det finns tillräckligt med volym för att bladen ska få dragkraft.

En sked som doppas i en glasburk fylld med vegansk gräddfil. En sked som doppas i en glasburk fylld med vegansk gräddfil.

Vanliga frågor om recept

Hur länge håller den?

Den håller sig i ungefär en vecka i kylen i en lufttät behållare.

Kan du frysa det?

Ja, den ligger i frysen! Så om du tror att det kommer att ta dig mer än en vecka att äta upp allt, frys in lite av det. Placera den helt enkelt i en fryssäker behållare och frys in den.

En stor klick gräddfil placerad på en bakad potatis. En stor klick gräddfil placerad på en bakad potatis.

Fler läckra cashew recept

 1. Cashew ostsås
 2. Cashew Cream
 3. Skivad cashewost
 4. Cashewdressing
 5. Vegan Heavy Cream Substitute
 6. Cashew glass
Bakad potatis toppad med gräddfil och gräslök. Bakad potatis toppad med gräddfil och gräslök.

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Vegansk gräddfil i en glasburk med en sked.Vegansk gräddfil i en glasburk med en sked.

Vegansk gräddfil

Krämig, syrlig och perfekt vegansk gräddfil! En idealisk ersättning för “vanlig” gräddfil, perfekt att använda överallt där gräddfil behövs. Utmärkt i mexikanska rätter och gott på en bakad potatis (med hackad gräslök förstås).

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Dip, sås, sida

Kök: Vegansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: tio minuter

Total tid: tio minuter

Serveringar: 8

Kalorier: 93kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Anmärkningar

 1. Cashewnötter: Du behöver inte förblöta cashewnötterna i det här receptet om du har en kraftfull mixer. Men om du vet att din mixer kan kämpa kan du blötlägga dem i varmt vatten i 15 minuter bara för att mjuka upp dem något så att de är lättare att blanda. Lägg dem i en skål, häll kokande vatten från vattenkokaren över dem och låt dem dra i 15 minuter. Häll sedan av, skölj och fortsätt med receptet.
 2. Cashew-ersättning: Om du behöver ett substitut för cashewnötter kan du prova mandel med skivor eller blancherad mandel. Om du använder strimlad eller blancherad mandel, blötlägg dem först och i det här fallet skulle blötläggning över natten vara det bästa alternativet så att du kan få en så jämn konsistens som möjligt.
 3. Konsistens: Konsistensen av denna gräddfil är ganska tjock. Den tenderar också att tjockna mer i kylen. Vill du ha en tunnare konsistens, tillsätt mer vatten. Om det har tjocknat i kylen, tillsätt lite vatten och vispa. Var noga med att inte tillsätta för mycket och göra det rinnande.
 4. Kvantitet: Detta recept ger cirka 1 kopp gräddfil. Du kan enkelt dubbla receptet om det behövs. Om du använder en bredbasmixer är det bäst att dubbla receptet så att det finns tillräckligt med volym för att bladen ska få dragkraft.
 5. Förvaring och frysning: Den håller sig i ungefär en vecka i kylen i en lufttät behållare. Den kan också frysas, så om du tror att det tar mer än en vecka att äta upp allt, frys in lite. Placera den helt enkelt i en fryssäker behållare och frys in den.
 6. Detta recept publicerades första gången i maj 2018. Det har uppdaterats med ytterligare tips men själva receptet förblir oförändrat.

Näring

Del: 2Soppskedar | Kalorier: 93kilokalorier | Kolhydrater: 5g | Protein: 3g | Fett: 7g | Mättat fett: 1g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 148mg | Kalium: 129mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 1UI | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *