Vegan Tater Tots – Hälsosammare steg

Dessa veganska Tater Tots är mycket bättre än köpta i butik. De är gjorda från grunden, smakrika och fuktiga. När du har provat dessa tatertots kommer du aldrig att köpa produkter från butik. De är veganska och glutenfria.

Tater Tots är ett av Amerikas favoritsnacks, så jag kunde inte vänta med att skapa en hälsosam vegansk version. Krispiga på utsidan och ostliknande på insidan, dessa veganska tatertots är en hälsosam goding som passar för alla tillfällen.

Jag är säker på att du kommer att bli förvånad över hur gott de smakar.

Ett av de bästa glutenfria frukostrecepten, bakad inte friterad. Utsökt serverad med ketchup eller din favoritsås, Banan- och havregrynspannkakorOch oordning tofu.

Dessa Vegan Tater Tots gör den perfekta veganska lunchen eller middagen och kan värmas upp för rester.

FÖR HELA LISTA ÖVER INGREDIENSER, SCROLL NER FÖR ATT SE RECEPTKORTET I SLUTET. MEN INNAN DU SCROLLAR, KONTROLLERA DEN VIKTIGA INFORMATIONEN SOM INGÅR I RETTEN.

Tater Tots är söta små cylindriska, sega och krispiga potatisgodis gjorda av strimlad potatis som vanligtvis steks.

Även om Ore-Ida, ett Heinz-dotterbolag sedan 1965, äger varumärket på namnet “Tater Tot”, har termen blivit så nära förknippad med maten att den numera också används som ett hushållsbegrepp. Potatis förkortas till “tater”.

Termen “Tater Tot” myntades på 1950-talet och var snabbt varumärkesskyddad av en medlem av ett företags sökkommitté som kom på ett alliterativt namn med hjälp av en synonymordbok.

Enligt Iowa State University Advertising Conferences var produkten till en början relativt billig och kunderna var tveksamma till att skaffa den på grund av bristen på upplevt värde. Men när priset ökade började fler och fler köpa det. Tater Tots konsumtion i USA uppskattas för närvarande till 70 000 000 pund (32 000 000 kg), eller 3 710 000 000 Tots per år.

Ganska nyligen har vissa grönsaksproducenter (som varumärket Green Giant) lanserat “veggietots”… som syftar till att ersätta potatis med mer näringsrika grönsaker (t.ex. blomkål eller broccoli).

Varianter

Du kan använda vilken typ av potatis du vill, men vad som ger dina små smaker beror också på vilken kryddning och ytterligare ingredienser du använder.

  • Om du till exempel vill ha en kryddig tot kan du lägga till chili adobo-sås, Sriracha eller röda paprikaflingor.
  • Ett annat förslag är att lägga till citronskal och färsk dill eller rosmarin och vitlök för en annan smak.

Oavsett vilka kryddor du väljer, kommer de små att laga mat inuti och absorbera smakerna.

Hur serverar du dina veganska Tater Tots?

Även om dessa fantastiska tots smakar bra på egen hand, kan du välja att göra den här rätten till en rejäl middag. Det är möjligt att att äta för mycket av en underbar sak ofta kan orsaka magbesvär, så det är bäst att hålla balansen med näringsrika växtbaserade måltider.

Gör wraps: Du kan använda dina krispiga tots som topping i smörsallatsblad, för att göra en vegansk cheeseburgare. Placera några tater tots i mitten, toppa med din favoritsås och njut. Mums…

Tillsätt alltid grönsaker: Grönsaker är en viktig del av alla måltider, speciellt om du försöker gå ner i vikt eller behålla din nuvarande vikt.

Servera med soppa: Du kan även servera dessa potatispuffar med linser och grönsaker soppa för att få i dig ännu mer fibrer och hålla dig mätt längre efter att ha ätit det. Din mage kommer definitivt att kännas full efter att ha ätit vår Snabbsoppa.

Kan jag frysa Tater Tots?

Det kan du verkligen! Efter att ha format Tater Tots, lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg den i frysen.

Använd en fryspåse för att förvara dem när de är frysta. Tater Tots kan frysas i 4 till 6 månader, även om smakerna börjar försvinna efter några månader.

Hur lagar man frysta Tater Tots?

Du har möjlighet att baka eller steka dem. De kan göras direkt från frysen för båda metoderna. Att laga dem var mer framgångsrikt för mig.

När jag försökte steka dem kokade de inte jämnt och de gick nästan isär.

Andra potatisrecept att prova:

Vanliga frågor

Är Tater Tots friska?

Tater Tots, populära i kaféer för sin krispiga och salta smak, kan vara hälsosamma. Om de är bakade istället för stekta. Under beredningen har vi endast inkorporerat näringsrika ingredienser.

Är Tater Tots veganska glutenfria?

Huvudingredienserna i Tater Tots är potatis, olja och kryddor, vilket är anledningen till att de tros vara glutenfria. Men vissa företag lägger till mjöl till totsarna för att göra dem ännu knaprigare. Gå igenom ingredienslistan noggrant och köp vid behov endast produkter som marknadsförs som glutenfria.

Är Ore Ida Tater Tots ohälsosamma?

Med tanke på att de innehåller mer än 10% av det dagliga värdet av fett, är tatertots definitivt inte en mat med låg fetthalt. Om du konsumerar 2 000 kalorier per dag är dagsvärdet 65 gram fett. Högst 20 gram mättat fett.

Fries vs. Tater Tots: Vilket är värst?

Småbarn (86 g) innehåller 420 mg natrium per portion, men bara 160 kcal och 8 g fett. Tater Tots är betydligt högre i natrium än pommes frites, vilket gör dem knappast till det bättre alternativet samtidigt som de innehåller fler kalorier och fett.

Vad är Tater Tots i Storbritannien?

Tater Tots säljs inte i stormarknader i Storbritannien. Hash browns, som är i huvudsak tater tots gjorda till en större, vanligtvis triangulär form, finns tillgängliga.

Vad kallas Tater Tots i Australien och Kanada?

I Australien kallar de dem inte Tater Tots.

De kallas Potatoes, Royals eller Tassels i Australien och Tasti Taters i Kanada.

Vad kallas Tater Tots i Kina?

土豆/油炸饼

Är kibble och Tater Tots samma sak?

De två potatisrätterna, tater tots och potatiskroketter, är gjorda av potatismos. Å andra sidan fylls kroketter med ost och steks efter att ha panerats och vispats med ägg.

Är Tater Tots detsamma som hash browns?

Hash browns och potatis är två varianter av samma kök. Strimlad potatis kokas i olja för att göra hash browns. Tater Tots, å andra sidan, är också gjorda av strimlad potatis som har rullats till bollar och stekt.

Friteras frysta Tater Tots någonsin?

Butiksköpta, allmänt tillgängliga och prisvärda frysta tatertots är redan tillagade och förberedda för uppvärmning och servering.

Behöver jag näringsjäst?

Den kan tillagas på båda sätten, genom att använda eller utelämna näringsjäst. Jag gillar smaken av tater tots med näringsjästen, du kan lämna den i men smaken kan påverkas.

Prova detta recept. Det är otroligt gott och superenkelt. Jag hoppas du gillar. Som alltid vill jag gärna höra från dig. Så om du har provat detta recept eller något annat från min hemsida, låt mig veta hur det blev i kommentarerna nedan!

Om du gillade det här inlägget om Vegan Tater Tots och jag skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube , Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *