November 29, 2023
Vegan Thai Red Curry – Loving It Vegan

Vegan Thai Red Curry – Loving It Vegan

Denna veganska thailändska röda curry är rik, krämig och perfekt kryddad. Perfekt för en snygg middag eller en enkel kvällsmåltid. Klar på 30 minuter och bättre än avhämtning!

Vegansk thailändsk röd curry garnerad med färsk basilika i en vit skål.

En god vegan thailändsk röd curry är en av våra favoritsaker genom tiderna. Vi tröttnar aldrig på det.

En anledning är att man kan göra det väldigt olika varje gång.

Såsen och smakämnena är ganska standard (kokosmjölk eller kokosgräddebas, röd currypasta och kryddor) men grönsakerna du lägger i den kan vara olika varje gång. Eller samma sak, för att man gillar det så mycket med just dessa grönsaker.

Detta är en mångsidig gourmetmåltid. Den är perfekt för en snygg middag Och en vanlig middag på tisdag kväll. Det är snabbt, enkelt och utdelningen är betydande.

Och om du älskar thaimat lika mycket som vi gör, kolla in vår veganska pad thai också.

Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål garnerad med färsk basilika. Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål garnerad med färsk basilika.

Hur man gör vegansk thailändsk röd curry

Fullständiga mått och instruktioner finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen för att åtfölja bilder av processen så att du har en visuell referens.

 • Hetta upp sesamoljan i en panna och tillsätt vitlök, ingefära och röd currypasta. Koka i några minuter för att rosta kryddorna.
Sesamolja tillsatt i pannan med vitlök, ingefära och röd currypasta och sauterad. Sesamolja tillsatt i pannan med vitlök, ingefära och röd currypasta och sauterad.
 • Tillsätt kokosmjölken och koka tills kokosmjölken sjuder och väl blandad med kryddorna.
Kokosmjölk läggs i grytan och puttras med kryddorna.Kokosmjölk läggs i grytan och puttras med kryddorna.
 • Tillsätt de hackade grönsakerna: skivade stora bruna svampar, broccolibuktor, babymajs, skivad röd paprika, gul paprika och morötter. Tillsätt limebladen och citrongräset.
 • Koka upp och koka tills grönsakerna är mjuka men fasta.
Hackade grönsaker, limeblad och citrongräs läggs i pannan och blandas.Hackade grönsaker, limeblad och citrongräs läggs i pannan och blandas.
 • Tillsätt sojasås, risvinäger, kokossocker, chili och färsk basilika och rör ner. Koka tills basilikan precis vissnat och ta sedan bort från värmen.
Tillsätt sojasås, risvinäger, kokossocker, chilipeppar och färsk basilika i grytan och blanda ihop.Tillsätt sojasås, risvinäger, kokossocker, chilipeppar och färsk basilika i grytan och blanda ihop.
 • Du kan ta bort limebladen och citrongräset innan servering (även om det inte är nödvändigt).
 • Din veganska thailändska röda curry är redo att serveras.
Thailändsk röd curry i en panna med en serveringssked. Thailändsk röd curry i en panna med en serveringssked.

Anteckningar om ingredienser och ersättningar

Thai röd currypasta: Kontrollera ingredienserna för att säkerställa veganvänlighet. Detta är en mild curry, om du föredrar att dina curryrätter är kryddigare så öka gärna mängden röd currypasta som används.

Kokosmjölk: Det ska vara konserverad, hel, osötad kokosmjölk. Detta garanterar den mest utsökta restaurangstilsversionen av denna curry. Men om du vill lätta upp den kan du naturligtvis även använda lätt kokosmjölk, men se till att den är konserverad och osötad.

Grönsakerna : Grönsakerna du använder är väldigt smidiga och du kan anpassa dem beroende på vad du har till hands. Andra vegetariska alternativ som också kommer att fungera utmärkt här är sockerärter, snöärtor, vanliga ärtor, blomkål, andra svampar, zucchini, kål, etc.

Sojasås: Vi använder lite soja i denna curry, så om du vill att den ska vara glutenfri, använd tamari istället eller se till att använda en glutenfri sojasås. Annars är allt annat i detta recept naturligt glutenfritt.

Kokossocker: Det är en liten mängd och fungerar underbart för att balansera smaker. Detta gör inte en söt curry alls! Du kan dock utelämna det om du föredrar det, eller så kan du välja ett annat socker som farinsocker.

Basilikablad: Jag älskar att lägga till färsk basilika för denna curry, men babyspenat eller grönkål skulle också fungera utmärkt!

Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål. Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål.

Presentationsförslag

Servera med basmatiris och färska basilikablad tillsammans med citronklyftor för en härlig gourmetmåltid.

Naturligtvis duger vilket ris som helst och om du vill servera det med blomkålsris så vore det bra också.

Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål med en sked. Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål med en sked.

Förvaring och frysning

Rester håller sig mycket bra i kylen i 4 till 5 dagar och kan värmas upp i mikron eller på spisen.

Den fryser också bra, så vill du frysa den är du bra att gå. Tina över natten i kylen och värm upp som vanligt.

En sked thailändsk röd curry ovanpå en vit skål. En sked thailändsk röd curry ovanpå en vit skål.

Fler veganska thailändska recept

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål med en sked.Vegansk thailändsk röd curry i en vit skål med en sked.

Vegansk thailändsk röd curry

Denna veganska thailändska röda curry är rik, krämig och perfekt kryddad. Perfekt för en snygg middag eller en enkel kvällsmåltid. Klar på 30 minuter och bättre än avhämtning!

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Huvudrätt

Kök: Thaiinspirerad

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 30 minuter

Serveringar: 4

Kalorier: 630kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Hetta upp sesamoljan i en panna och tillsätt pressad vitlök, hackad ingefära och röd currypasta. Koka i några minuter för att rosta kryddorna.

 • Tillsätt kokosmjölken och koka tills kokosmjölken sjuder och väl blandad med kryddorna.

 • Tillsätt svamp, broccolibuktor, babymajs, röd paprikaskivor, gul paprika och morot. Tillsätt limebladen och citrongräset och låt koka upp igen. Koka tills grönsakerna är mjuka men fasta.

 • Tillsätt sojasås, risvinäger, kokossocker, chilipeppar och färsk basilika och blanda.

 • Koka tills basilikan precis vissnat och ta sedan bort från värmen.

 • Ta bort limebladen och citrongräset innan servering (valfritt).

 • Servera med basmatiris, färska basilikablad och limeklyftor.

Anmärkningar

 1. Röd currypasta. Kontrollera ingredienserna i röd currypasta för att se till att den är vegansk, eftersom inte alla märken är vegan.
 2. Kryddnivå. Det här är en mild curry, så om du föredrar din curry kryddigare, öka gärna mängden röd currypasta som används.
 3. Kokosmjölk. Kokosmjölk ska vara konserverad, hel, osötad kokosmjölk. Detta garanterar den mest utsökta restaurangstilsversionen av denna curry. Vill du lätta upp den kan du även använda lätt kokosmjölk, men se till att den är konserverad och osötad.
 4. Kokossocker. Fungerar underbart för att balansera smaker. Detta gör inte slutresultatet sött alls. Du kan dock utelämna det om du föredrar det, eller så kan du ersätta det med ett annat socker som farinsocker.
 5. Glutenfri. Om du vill göra det glutenfritt, använd tamari istället för sojasås eller se till att du använder en glutenfri sojasås.
 6. Förvaring: Rester håller sig mycket bra i kylen i 4 till 5 dagar och kan värmas upp i mikron eller på spisen.
 7. Frysta: Den fryser också bra, så vill du frysa den är du bra att gå. Tina över natten i kylen och värm upp som vanligt.
 8. Näringsdeklaration är endast avsedd för curry och inkluderar inte ris.

Näring

Del: 1Tjäna | Kalorier: 630kilokalorier | Kolhydrater: 41g | Protein: tiog | Fett: 53g | Mättat fett: 43g | Fleromättade fetter: 3g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 324mg | Kalium: 1189mg | Fiber: 9g | Socker: 17g | Vitamin A: 8605UI | C-vitamin: 182mg | Kalcium: 91mg | Järn: 5mg

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *