Vegansk Corned Beef – hälsosammare steg

Denna veganska corned beef är mör, rik och köttig, och den är perfekt för middag, smörgåsar och mer. Denna veganska köttersättning är hög i protein, låg fetthalt, oljefri och mycket god och närande.

Är du vegan och trött på att äta samma gamla tråkiga mat dag efter dag? Jag med. Så här skulle jag vilja bjuda på ytterligare ett läckert veganskt alternativ.

Reuben är min favoritmacka genom tiderna. Och jag diskriminerar inte. Innan jag blev vegan hade jag en favorit Reuben-variant från var och en av mina favoritställen. Från den klassiska Corned Beef Reuben till Turkey Reuben till den mest extravaganta BBQ Brisket med Coleslaw. Varje helg lagar jag Reuben latkes.

Corned beef innehåller mycket natrium och fett trots närvaron av protein, vitaminer och mineraler, inklusive järn och vitamin B12, så jag försökte ta det till nästa nivå genom att göra corned beef. veganskt nötkött.

Jag tycker om att tro att jag är en ganska kreativ person. Som vegan tänkte jag att det skulle vara kul att se om jag kunde skapa min egen tolkning av traditionell corned beef: vegansk corned beef. Det finns trots allt många sätt att få bönor att smaka gott; Det verkade bara passande (och intressant) att jag försöker efterlikna smaken av traditionell corned beef.

Detta är också min syn på vad som gör vegansk corned beef god och läcker.

Detta läckra recept använder hälsosamma ingredienser och några enkla steg för att göra din egen veganska corned beef. Den är läcker serverad på egen hand, eller med en mängd olika rostade grönsaker, eller för att tillfredsställa ditt Reuben-begär.

SCROLL NER TILL DETALJERAD RECEPTMEN JAG BER DIG ATT INTE HOPPPA INFORMATIONEN SOM INGÅR I BLURBEN.

Se också Vegansk Colcannon, Vegansk Lentil Shepherd’s PieOch Jamaicansk ångad kål

Varför gillar du det här receptet?

Om du letar efter en fantastisk rätt att imponera på dina veganska gäster på din nästa fest, då är det här receptet för dig! Denna veganska corned beef är:

 • Lätt att förbereda.
 • Vegansk, mjölkfri, oljefri och glutenfri.
 • Kräver minimalt med skafferiingredienser.
 • Perfekt att förbereda i förväg.
 • Vegansk corned beef är ett utsökt, hälsosamt och tillfredsställande tillskott till din kost.
 • Smaken och konsistensen kommer att förvåna dig!
 • Den ultimata veganska lunchen eller middagen!
 • Perfekt måltid för St. Patrick’s Day.
 • Det är lämpligt för barn.
 • Du kan också använda detta recept för att göra veganska middagar med hög proteinhalt i förväg för veckan.

Okej, låt oss börja!

Recept ingredienser

 • Röd böna: Jag använde kidneybönor i detta cornedbeef-recept, men vilken böna som helst fungerar! Röda bönor ger ett överflöd av antioxidanter. Svarta bönor skulle också fungera utmärkt i denna maträtt.
 • Vatten eller grönsaksbuljong: Du kan använda vilken buljong du har till hands och till och med göra din egen med grönsaksskal. Om du inte är vegan kan du använda nöt- eller kycklingbuljong för en rikare, djupare smak. Du kan använda vatten om du inte har buljong till hands.
 • Lök: Byt gärna ut vit, gul och röd lök i receptet, även om jag älskar gul lök.
 • Vitlök: När det gäller vitlök kan du helt enkelt inte missa smaken av vitlök! Jag använde 3 kryddnejlika för maximal smak. Om du inte har färska kan du använda torkade.
 • Röd paprika: Röd paprika ger en citronig och söt smak.
 • Grönlök: Om du inte har salladslök kan du även använda salladslök.
 • Timjan: Smaken av färsk timjan är citronaktig, mintig och jordig. Du kan använda torkad timjan istället för färsk timjan om du inte har någon till hands.
 • Bragg Liquid Aminos: Den här såsen är gjord av sojabönor och uppfyller proteinbehoven. Det är en viktig ingrediens i veganska recept och jag älskar det helt enkelt. Det är också glutenfritt, så inga bekymmer.
 • Selleri salt: Sellerisalt är en kombination av vanligt bordssalt och malda sellerifrön, och ibland även pudrade selleristjälkar och blad. En något pepprig tugga, en grön, gräsig smak och en något bitter eftersmak har alla tillskrivits detta salt.
 • Rödbetspulver: (Valfritt för röd färg). Den distinkta röda färgen på corned beef kan uppnås med betpulver. Om du inte har rödbetspulver kan färska rödbetor kokas i grönsaksbuljong för att extrahera sin naturliga färg, sedan avlägsnas och kylas innan de används i en maträtt, om så önskas. Om du använder buljongtärningar, gör buljongtärningar med rödbetsjuice eller kokande rödbetsvätska. Du kan ersätta några droppar röd färg istället.
 • Potatis: Du kan använda vilken typ av potatis som helst.
 • Tomatpuré: Tomatpuré är rik på umami. Det är ett utmärkt, billigt sätt att tjockna, lägga till färg och smak till pastasåser, soppor, grytor och andra halvflytande rätter. För att undvika överdriven tomatsmak eller surhet i såsen, tillsätt inte för mycket.
 • Kardemumma och korianderr – tillsätts för att förbättra smaken.

Hur gör man vegansk corned beef?

 1. Värm ¼ vatten i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och koka tills den är mjuk, ca 3 minuter.
 2. Rör ner vitlök, peppar och timjan och koka tills det doftar, cirka 1 minut.
 3. Tillsätt Braggs flytande aminosyra, sellerisalt, betpulver, potatis och ½ kopp vatten.
 4. Koka upp kastrullen, täck pannan och sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter tills potatisen är mjuk. Ta av locket och se till att vätskan avdunstar.
 5. Tillsätt tomatpurén och rödbönorpurén och koka ihop. Servera omedelbart.

Kockens anteckningar

Som med alla recept, oavsett om det är corned beef eller annat, finns det några enkla tips du bör följa när du förbereder vad du ska äta.

 • Samla och mät upp alla ingredienser innan du startar receptet för att undvika eventuellt krångel.
 • Medan jag förberedde de andra ingredienserna till rätten lade jag de tärnade bitarna i en skål med vatten för att de inte skulle få färg. Det hjälper också till att ta bort överflödig stärkelse.
 • Kyl i upp till en vecka i en lufttät behållare eller frys in för senare användning.

Vanliga frågor

Vad är corned beef?

Corned beef är corned beef. Köttet konserverades genom saltning och härdning innan kylning. Den traditionella metoden att göra det vi idag känner som corned beef involverade saltning av alla typer av kött. Brisket används för att göra corned beef i USA.

Brisket är ett typiskt kosher snitt av nötkött som torkas för att göra det mjukt, så du kanske har sett det i judiska delikatesser. Irländska invandrare bodde ofta nära judiska samhällen och köpte deras kött från kosherslaktare; de inkorporerade sedan potatis och kål.

Så här blev corned beef och kål förknippat med St. Patrick’s Day. Många stormarknader säljer vakuumförpackade portioner av corned beef i köttavdelningen.

Varför kallas det Corned Beef när det inte finns majs i det?

Corned beef får sin titel från torrhärdningsproceduren som används för att konservera köttet. Stora bollar av grovt salt som kallas “liktornar” placerades på en skiva nötkött för att transportera bort fukt och förhindra tillväxt av bakterier.

Vad är vegansk corned beef?

Mitt veganska corned beef-recept innehåller röda bönor, grönsaker, kryddor och mer… Du kommer att njuta av det! Du kommer aldrig att behöva missa en Reuben-macka igen eftersom den är extremt god och passar bra till många olika rätter.

Är vegansk corned beef hälsosamt?

Ja! Eftersom denna veganska corned beef är gjord med kidneybönor, som är en fantastisk källa till lågfettprotein och fiber. De är rika på järn, fosfor, folat, koppar och kalium. Fytonäringsämnen finns också i kidneybönor.

Kidneybönor med mycket fiber och protein kan främja viktminskning genom att bromsa nedbrytningen av kolhydrater.

Kidneybönor hjälper till att normalisera blodsockernivåerna hos patienter med diabetes typ 2. De kan också hjälpa till att hålla din tjocktarm frisk och minska risken för tjocktarmscancer.

Hur serverar man vegansk corned beef?

Det är gott på egen hand, men du kan servera det med ytterligare rostade grönsaker. Jag njöt av min corned beef som en Reuben-smörgås eller med vitlöksris.

Hur gör man en Reuben-smörgås av veganskt kött?

Varva din beredda veganska corned beef med vegansk schweizerost, surkål och vegansk Thousand Island-dressing, rågbröd och grilla sedan tills den är gyllenbrun.

Andra sätt att njuta av din corned beef?

Du kan göra:

 • Corned Beef Hash
 • Corned Beef Pannkakor
 • Överbliven corned beefsoppa
 • Ruben gryta
 • Corned Beef och kålrullar
 • Potatis och Corned Beef Chowder
 • Corned Beef och kålgryta
 • Corned Beef Cottage Pie

Kan jag kyla rester?

Ja, rester kan förvaras i kylen upp till 4-5 dagar täckt.

Kan den frysas?

Ja, det fryser bra. Jag föredrar att portionera ut det först, sedan placera det i måltidsförberedande behållare och frysa in det.

Tack för att du läser det här blogginlägget om Vegan Corned Beef. Jag hoppas att detta har inspirerat dig att prova en ny vegansk rätt. Om du har några frågor eller förslag får du gärna lämna en kommentar nedan. Och om du har provat det här receptet eller något annat från vår sida, var noga med att berätta för mig hur det blev i kommentarerna nedan! Tack för att du besöker mina recept och jag hoppas att vi ses snart igen.

Andra relaterade recept

 1. Vegansk Tofu Scramble
 2. Potatis och lök panna
 3. Cantaloupe Smoothie
 4. Venezuelanska arepas
 5. Vegan Ackee
 6. Blåbärsbanansmoothie
 7. Bakade plantains

Corned Beef med röda bönor

Om du gillade den här artikeln, Vegan Corned Beef, och jag skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få även rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer. TACK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *