Vegansk frukostsmörgås (frysvänlig) – Nora Cooks

Börja dagen med denna veganska frukostmacka som kan frysas! Med hemgjorda veganska JUST äggbiffar, korv och ost är dessa förberedda smörgåsar lätta att göra och läckra.

Oavsett om du letar efter ett episkt veganskt frukostrecept att göra för måltidsförberedelser eller tröstande helgfrukostar, är denna veganska frukostsmörgås svaret!

Jag kallar detta det bästa receptet för veganska frukostsmörgåsar av två anledningar: (1) Precis som mina veganska frukostburritos kan du sätta ihop och frysa smörgåsarna i månader i taget, vilket gör dem till den ultimata frukosten på resan, och ( 2) de är gjorda med de mest tröstande ingredienserna, vilket gör att smörgåsarna smakar som en klassisk frukostmacka som du hittar på ett kafé!

Det finns tre episka lager till dessa frysvänliga veganska frukostmackor:

 1. EN BARA Äggvegansk pannkaka
 2. Vegansk korvrundor eller vegansk bacon
 3. Mejerifri processad cheddarost

De är alla lagrade på en rostad engelsk muffins med ditt val av pålägg. Ta en när du går ut eller servera den med frukostpotatis och veganska pannkakor!

Ingredienser som behövs (med ersättningar)

 • BARA Äggpannkakor – Istället för att använda JUST Egg vikta biffar, använder vi JUST Egg vätska för att göra en stor sats mjuka, fluffiga, fluffiga hemgjorda veganska äggbiffar. Allt du behöver för att göra den veganska äggblandningen är BARA flytande ägg, mjöl, bakpulver och svart salt (kala namak). Jag älskar att använda JUST Egg för att göra veganska omeletter och pajer eftersom de är lätta att laga och smakar precis som riktiga ägg. Han tar dessa smörgåsar över toppen!
 • Vegan frukost korv rundor – Jag gillar att göra dessa mackor med Morning Star, Beyond, Impossible eller hemgjorda veganska frukostkorvar. Om du inte hittar korvrundor kan du använda vegansk bacon istället. Använd istället ditt favoritvarumärke eller hemlagad tempeh, tofu eller morotsbacon.
 • Vegansk ost i cheddarstil – Använd vegansk ost som smälter bra, som min hemgjorda veganska cheddarost eller din favoritbutiksost som Violife eller Chao. Det finns inget bättre än ett sliskigt lager vegansk cheddarost ovanpå den veganska ägggaletten.
 • Engelska muffins – Eller använd vanligt smörgåsbröd eller veganska kex.
Veganska bakade äggpannkakor skurna i rutor.Veganska bakade äggpannkakor skurna i rutor.

Hur man gör veganska frukostsmörgåsar

Hitta det kompletta utskrivbara receptet med mått nedan i receptkortet.

Börja med att göra JUST Egg veganska biffar. Vispa BARA flytande ägg, mjöl, bakpulver och svart salt i en stor skål. Häll blandningen i en smord ugnsform.

Koka den veganska äggblandningen tills den stelnat runt kanterna och i mitten eller tills den inte längre är fuktig. Låt den svalna och skär den sedan i 12 rutor.

Rosta under tiden de engelska muffinsen och koka den veganska korven (eller baconet) enligt anvisningarna på förpackningen.

För att montera smörgåsarna, lägg en “ägg”-biff på den rostade engelska muffinsen, följt av en bit ost och den kokta korven eller baconet. Avsluta med att lägga till valfri toppings.

För att frysa smörgåsar för senare:

När de är sammansatta lindar du in smörgåsarna tätt i ett lager plastfolie och folie och frys dem sedan. Alternativ för noll avfall – Använd återanvändbara fryspåsar för ett plastfritt, avfallsfritt alternativ.

vegansk frukost korv rundor matlagning i en stor grå stekpanna.vegansk frukost korv rundor matlagning i en stor grå stekpanna.

Frukost smörgås Topping Idéer

Du kan lägga till alla typer av läckra pålägg till en vegansk äggmacka! Här är några alternativ för att komma igång:

tips för framgång

 • Du kan laga de veganska äggen upp till 4 dagar i förväg för att spara tid. Skär dem i rutor och förvara dem i en lufttät behållare eller förvara allt i den täckta ugnsformen i kylen.
 • Jag tillagade äggblandningen i en 9×13 tums ugnsform, men en bakplåt eller till och med en kakform fungerar också.
en vegansk frukostmacka på en bit bakplåtspapper.en vegansk frukostmacka på en bit bakplåtspapper.

Vanliga frågor

Jag kan inte hitta BARA Ägg. Vad mer kan jag använda?

Du har flera alternativ om du inte hittar JUST Egg. Först kan du göra min Tofu Scramble och använda den som ett “ägg”-lager istället. Eller gör ett dubbelrecept av min veganska omelett och tillaga den på samma sätt som ägget BARA tills det är genomstekt och inte längre blött.

Hur värmer man upp veganska frukostmackor?

Mitt favoritsätt att värma smörgåsar på är att ta ut dem ur frysen och packa upp dem. Rosta det engelska muffinsbrödet och mikrovågsugn ägget/osten/korven på en tallrik i 1 minut och 30 sekunder. Eller så kan du lägga det hela i mikron i cirka 2 minuter, tills det är varmt. Om du inte vill mikrovågsugn, grädda i en förvärmd 350 graders ugn tills den är varm, eller luftsteka.

Hur länge kan man frysa frukostmackor?

Smörgåsarna fryser bra i upp till 3 månader.

Är detta recept glutenfritt?

Detta recept kan enkelt göras glutenfritt genom att använda glutenfritt mjöl i det veganska ägget och sätta ihop dem med glutenfria engelska muffins eller annat glutenfritt bröd. Se till att de veganska korvarna/baconen du använder också är glutenfria.

en vegansk frukostmacka halverad på en grå tallrik.en vegansk frukostmacka halverad på en grå tallrik.

Vill du ha fler veganska äggrecept?

Gör “ägg” pannkakor

 • Värm ugnen till 350 grader och smörj en 9×13 tums ugnsform (en bakplåt eller till och med en kakform fungerar).

 • I en stor skål, tillsätt JUST ägget, mjölet, bakpulver och svart salt. Vispa väl tills det är väl blandat och häll sedan i den förberedda pannan.

 • Grädda i ca 20-25 minuter på mitten av ugnen, tills “ägg”-blandningen stelnat och inte längre är fuktig.

 • Ta ut från ugnen och låt svalna i minst 10 minuter.

Koka den veganska korven eller baconet ev

 • Om du använder veganska korvar av märket Morning Star, finns det ingen anledning att förkoka dem eftersom de är mycket mikrovågssäkra. Men för bästa smak, om jag använder Beyond-korv eller veganskt bacon, skulle jag steka det först innan jag fryser in. Gör detta enligt anvisningarna på förpackningen.

Ät genast

 • Rosta dina engelska muffins och koka den veganska korven (eller baconet) enligt anvisningarna på förpackningen.

 • Skär “ägget” i 12 rutor. Lägg en äggbiff på den rostade engelska muffinsen, följt av en bit ost och kokt korv eller bacon.

 • Lägg till andra valfria ingredienser, såsom varm sås, vegansk majonnäs, gröna eller tomater. Ät och njut.

Frys in för senare

 • Skär “äggpannkakan” i 12 rutor. Gör 12 smörgåsar genom att lägga en äggbiff på hälften av din engelska muffins, följt av en skiva ost, sedan vegansk korv eller bacon (dessa kan frysas eller inte). Toppa med den andra hälften av den engelska muffinsen och upprepa tills du har 12 smörgåsar.

 • Slå in varje smörgås tätt i bakplåtspapper eller plastfolie, slå sedan in i folie och ställ i frysen i upp till 3 månader. För noll avfall, använd återanvändbara fryssäkra påsar.

Att återuppvärma från fryst

 • Mitt favoritsätt – Mitt favoritsätt att värma smörgåsar på är att ta ut dem ur frysen och packa upp dem. Separera den engelska muffinsen försiktigt från ägg/ost/korvlagren. Rosta den engelska muffinsen och mikrovågsugn ägget/osten/korven på en tallrik i 1 minut och 30 sekunder. Sätt ihop smörgåsen igen och njut!

 • Endast mikrovågsugn – Om du tar med den till jobbet/skolan och bara har tillgång till mikrovågsugn kan du mikrovåga hela mackan i ca 2 minuter, tills den är helt varm.

 • Ingen mikrovågsugn – Du kan också baka smörgåsen, gärna inslagen i folie, i en förvärmd 350 graders ugn tills den är varm, cirka 30 minuter. Eller luftsteka i 400 grader i ca 15 minuter.

 1. Andra “ägg” alternativ – Om du inte hittar JUST Egg finns det flera alternativ. Scramble min tofun och skikta den som “ägg”. Eller gör ett dubbelrecept av min veganska omelett och grädda på samma sätt som ägget BARA tills det är genomstekt och inte längre blött.
 2. Glutenfri – För att göra smörgåsarna glutenfria, använd någon typ av glutenfritt bröd, ersätt äggbiffar med glutenfritt mjöl och se till att din veganska korv eller bacon är glutenfri.
 3. Bacon eller korv alternativ – Jag använde Beyond-korv här, men du kan använda vilket märke du vill eller göra din egen från grunden. Eller använd vilken typ av vegansk bacon som helst, från butik köpt bacon till mitt tempeh bacon eller tofu bacon.

Del: 1smörgås | Kalorier: 293kilokalorier | Kolhydrater: 36g | Protein: 16g | Fett: tiog | Mättat fett: 0,2g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 0,2g | Natrium: 727mg | Kalium: 116mg | Fiber: 2g | Socker: 0,03g | C-vitamin: 0,1mg | Kalcium: 45mg | Järn: 1mg

Kurs: Frukost

Kök: amerikansk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *