November 29, 2023
Vegansk fylld paprika – Loving It Vegan

Vegansk fylld paprika – Loving It Vegan

Vegansk fylld paprika fylld med svarta bönor, majs, ris och en ost- och cashewsås. Det bästa sättet att äta paprika!

Vegansk fylld paprika toppad med hackad avokado och koriander.

Dessa veganska fyllda paprika är verkligen läckra. De är läckra nog för en snygg middag Och lätt nog för en vanlig vardagsmat. Så det är i stort sett det bästa någonsin.

Detta recept gör 6 läckra fyllda paprikor. De är väldigt mättande och tillfredsställande och förvaras vackert i kylen, så de är också bra för måltidsplanering.

Och om du gillar fyllda paprika kommer du förmodligen också att älska våra Veganska fyllda skal och veganska fyllda svampar, så se till att kolla in dem också.

Vegansk fylld paprika i en vit skål. Vegansk fylld paprika i en vit skål.

Hur man gör vegansk fylld paprika

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

Börja med att göra osten och cashewsåsen. Det är en enkel blandning av råa cashewnötter, grönsaksbuljong, pressad vitlök, näringsjäst, salt, lökpulver, vitlökspulver, spiskummin och skivad jalapeños. Tillsätts i mixern och mixas tills den är slät. Lägg åtsidan.

BÄSTA TIPS: Du behöver inte blötlägga dina cashewnötter för detta om du har en kraftfull mixer som en Vitamix. Om du tror att du har en mixer som kan kämpa med detta, tillsätt dina cashewnötter i en skål och häll det kokande vattnet från vattenkokaren över dem och låt dem dra i 15 minuter. Detta kommer att mjuka upp dem och göra dem lätta att blanda.

Collage av två foton som visar ingredienserna tillsatta i blandningsskålen och blandade.Collage av två foton som visar ingredienserna tillsatta i blandningsskålen och blandade.

Nästa, dina svarta bönor och majs. Men strax innan start För att göra det, förbered dina paprika genom att skära av topparna från paprikorna och urholka dem.

Lägg åt sidan de kärnade paprikorna, men hacka topparna på paprikorna istället för att slänga dem, så att du kan använda dem med de svarta bönorna, majs och ris.

BÄSTA TIPS: Vi använde röd och gul paprika i det här receptet men du kan verkligen använda vilken färg som helst av peppar. Röd, gul och orange paprika är i allmänhet sötare än grön paprika, som är mindre söt. Så följ bara dina preferenser eller använd en blandning av färger för en riktigt färgstark måltid.

Urholkade paprika på en skärbräda av trä.Urholkade paprika på en skärbräda av trä.

Bbrist på bönor och majs:

Börja med att tillsätta den hackade löken, pressad vitlök, cayennepeppar och spiskummin med lite olivolja i en panna och fräs löken tills den mjuknat.

Två fotocollage som visar lök, olivolja och kryddor tillsatta i en panna och sauterade.Två fotocollage som visar lök, olivolja och kryddor tillsatta i en panna och sauterade.

Tillsätt dina svarta bönor, majs och den hackade paprikan du fick från kärnan av paprikan och fräs tills paprikorna är mjuka men fasta.

Två fotocollage som visar hackade svarta bönor, majs och paprika tillsatta i en stekpanna och sauterade.Två fotocollage som visar hackade svarta bönor, majs och paprika tillsatta i en stekpanna och sauterade.

Tillsätt det kokta basmatiriset och hackad koriander och blanda.

Två fotocollage som visar kokt basmatiris och hackad koriander tillsatt i en stekpanna och blandat.Två fotocollage som visar kokt basmatiris och hackad koriander tillsatt i en stekpanna och blandat.

Häll i osten och cashewsåsen och blanda. Din fyllning är nu klar!

Två fotocollage som visar cashewsås tillsatt i en blandning av svarta bönor, majs och ris och blandat.Två fotocollage som visar cashewsås tillsatt i en blandning av svarta bönor, majs och ris och blandat.

Värm ugnen till 400 ° F och placera dina urholkade paprika i en 9×13 ugnsform och ringla över olivolja. Fyll sedan på paprikan med din fyllning.

Två fotocollage som visar urgröpta paprika läggs till en ugnsform, droppade med olivolja och sedan fyllda.Två fotocollage som visar urgröpta paprika läggs till en ugnsform, droppade med olivolja och sedan fyllda.

Sätt in dem i ugnen och tillaga dem utan lock i 35 minuter. De blir ljuvligt gyllene på toppen.

Nykokt vegansk fylld paprika i en vit skål. Nykokt vegansk fylld paprika i en vit skål.
 • Dina veganska fyllda paprika är redo att serveras.
Vegansk fylld paprika garnerad med färsk avokado och koriander i en vit skål. Vegansk fylld paprika garnerad med färsk avokado och koriander i en vit skål.

Presentationsförslag

Servera med hackad avokado och hackad koriander för en utsökt gourmetmåltid.

Och om du vill ha med något så skadar inte veganskt vitlöksbröd, vegansk kikärtssallad eller vegansk grekisk sallad.

Vegansk fylld paprika toppad med hackad avokado och koriander i en vit skål. Vegansk fylld paprika toppad med hackad avokado och koriander i en vit skål.

Förvaring och frysning

Förvara resterna i en täckt behållare i kylen i 3 till 4 dagar. Du kan antingen värma dem i ugnen tills de är fina och varma eller i mikron.

Du kan också frysa dem. Låt dem svalna helt innan de fryses, frys dem sedan var för sig eller tillsammans. Låt dem tina över natten i kylen och värm dem sedan i ugnen eller mikrovågsugnen tills de är genomvärmda.

Vegansk fylld paprika halverad på en vit tallrik. Vegansk fylld paprika halverad på en vit tallrik.

Fler veganska middagsrecept

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Vegansk fylld paprika i en vit ugnsform.Vegansk fylld paprika i en vit ugnsform.

Vegansk fylld paprika

Vegansk fylld paprika fylld med svarta bönor, majs, ris och en ost- och cashewsås. Det bästa sättet att äta paprika!

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Huvudrätt

Kök: amerikansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 35 minuter

Total tid: 1 timme 5 minuter

Serveringar: 6

Kalorier: 468kilokalorier

Ingredienser

Fyllning med svarta bönor/majs/ris:

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Tillsätt råa cashewnötter, grönsaksbuljong, pressad vitlök, näringsjäst, salt, lökpulver, vitlökspulver, spiskummin och skivad jalapeños i mixern och mixa till en jämn konsistens. Lägg åtsidan.

 • Förbered paprikan genom att skära av topparna och urholka dem. Lägg åt sidan de urkärnade paprikorna men hacka topparna på paprikorna för att använda i fyllningen med svarta bönor, majs och ris.

 • Tillsätt olivolja, lök, pressad vitlök, cayennepeppar och spiskummin i en panna och fräs tills löken mjuknat.

 • Tillsätt de svarta bönorna, majs och hackad paprika du fick från att toppa och kärna ur din paprika och fräs tills paprikorna är mjuka men fasta.

 • Tillsätt det kokta basmatiriset och hackad koriander och blanda.

 • Häll osten och cashewsåsen över de svarta bönorna, majs och ris och blanda ihop. Din fyllning är nu klar!

 • Värm ugnen till 400°F (200°C) och lägg dina urholkade paprika i en 9×13 ugnsform och ringla över olivolja.

 • Fyll paprikan med fyllningen och ställ in dem i ugnen för att tillaga utan lock i 35 minuter tills de är gyllenbruna ovanpå.

 • Servera med hackad avokado och koriander.

Anmärkningar

 1. Cashewnötter: Du behöver inte blötlägga cashewnötterna i förväg om du inte vet att din mixer kommer att ha problem med att göra det. Om du tror att din mixer kommer att kämpa, tillsätt cashewnötterna i en skål, häll över hett vatten från vattenkokaren och låt dra i 15 minuter. Detta kommer att mjuka upp dem tillräckligt för att göra blandningen lättare.
 2. Paprika: Du kan använda olika färgade paprika som du vill. Paprika kallas också paprika och paprika.
 3. Basmati ris: Detta recept använder 3 koppar kokta Basmati ris. Detta är cirka 1 kopp okokt torkat ris och när det tillagas blir det cirka 3 koppar.
 4. Förvaring: Förvara resterna i kylen i 3 till 4 dagar. De ligger också i frysen.

Näring

Del: 1Tjäna | Kalorier: 468kilokalorier | Kolhydrater: 64g | Protein: 15g | Fett: 19g | Mättat fett: 3g | Fleromättade fetter: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Natrium: 710mg | Kalium: 987mg | Fiber: 11g | Socker: 5g | Vitamin A: 2207UI | C-vitamin: 197mg | Kalcium: 68mg | Järn: 4mg

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *