November 29, 2023
Vegansk glutenfri pecannötpaj – hälsosammare steg

Vegansk glutenfri pecannötpaj – hälsosammare steg

Vegansk pekannötspaj

Denna veganska pecannötpaj är en läcker twist på klassikern. Det här är en sirapsliknande, överseende, pecannötsfylld skiva dekadens som kommer att glädja dina vänner och familj för semestern, något speciellt tillfälle eller bara middag. Försök också Vegansk pundkaka, Vegansk pumpa majsbrödOch Vegansk sötpotatisgryta för dina semesterbehov.

Ursprungligen publicerad den 17 december 2019.

Detta veganska pekannötspajrecept är löjligt lätt att göra. Det här är en pekannötspaj utan majssirap, och den kan göras med förmodligen vilket socker och sirap du än har till hands. Jag har framgångsrikt använt agavenektar och lönnsirap, samt rörsocker, turbinadosocker och kokossocker.

Du kan också använda bara majsstärkelse och utelämna linfröet om du inte har några. Du kommer behöva baka receptet på pecannötspaj lite längre för att kompensera för att det är lite tunnare.

Jag gjorde denna glutenfria pekannötspaj med en Helt frisk pajskal eftersom jag var tidspressad, men du kan också använda min Glutenfri pajdeg Eller Mandelmjöl Paj Crust.

Vad är pekannötspaj?

Den klassiska södra pekannötspajen görs vanligtvis med pekannötter, majssirap och ägg, vilket gör den till den mest dekadenta pajen någonsin, och också mycket lätt att göra vegansk och glutenfri.

Vegan Pecan Pie Ingredienser:

Så här gör du pekannötspaj:

  1. Värm ugnen till 350°F.
  2. Sikta majsstärkelse och linfrö i gräddkanna eller mjölk och vispa sedan ihop i en skål.
  3. Smält under tiden smöret i en medelstor kastrull på medelvärme.
  4. Tillsätt socker, lönnsirap och gräddblandningen. Vispa tills det är väl blandat, tillsätt sedan pekannötter, vanilj, kanel och salt.
  5. Ta kastrullen från värmen och häll fyllningen i skorpan. Grädda pajen i 45 till 55 minuter, tills den nästan är fast. Det är okej om mediet fortfarande skakar eftersom det kommer att stelna när det svalnar.

Är pecannötspaj vegansk?

De flesta pekannötspajer innehåller ägg, så de är inte veganska. Jag gjorde detta veganska och glutenfria pekannötspaj-recept med majsstärkelse och linfrön, som ger din paj smaklös stabilitet.

Kan man frysa pekannötspaj?

Du kan frysa denna paj när den har svalnat helt. Tina i rumstemperatur i 3 timmar innan servering.

Hur vet du när pekannötspajen är klar?

Pajen ska vicka lite i mitten när den skakas, men delarna närmast kanterna ska ännu inte vara flytande. Skorpan ska vara lätt brynt.

Andra pajerecept

Om du gillade det här receptet på Vegan Pecan Pie and More och vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer. TACK!

Lämna också ett stjärnbetyg! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *