Vegansk makaronsallad – gör den mjölkfri

Du kommer att älska den här versionen av klassikern vegansk makaronsallad! Den helt perfekta sommarens pastasallad. Klar på mindre än 20 minuter och lätt allergenfri!

vegansk makaronsallad i en stor träskål.

Om du är ett fan av makaronsallad, då detta vegansk makaronsallad kommer att bli en omedelbar hit. Och oroa dig inte om du är osäker eller osäker, vi är övertygade om att vi kan leda dig till fanklubben av makaronsalladsälskare.

Makaronsallad är en ikonisk sommarrätt. Du kommer att se det överallt, från huvudrätter till familjemiddag när mammor inte känner för att laga mat till basen i varje familjesammankomst hela sommaren.

Som tur är är det ganska enkelt att göra vegansk makaronsallad och du behöver inte modifiera mycket. Den är klar på bara 20 minuter eller mindre och smakar ännu bättre nästa dag, vilket gör den idealisk för måltidsförberedelser!

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Dessutom levereras 15 enkla recept direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

Hoppa till:

Varför du kommer att älska denna maträtt

 • Lätt – Det här receptet tar bara 20 minuter att göra!
 • Idealisk för matlagning – det här är ett av de recepten som bara blir bättre med tiden och är perfekt för måltidsförberedelser eftersom du kan göra det 3-5 dagar i förväg och använda det efter behov
 • Glutenfri och vänlig mot allergener – det här receptet är lätt Topp 9 allergenfritt, vilket betyder att det är ett bra alternativ att servera till alla

🥘Receptets ingredienser

vegansk makaronsallad.vegansk makaronsallad.

Samla dina ingredienser!

 • Spaghetti – På bilderna använder vi armbågsnudlar eftersom de är den traditionella basen för makaronsallad och de håller såsen bra; men använd gärna din föredragna form. Obs: Mindre nudlar gör mer än större.
 • Söta pickles – Vi är söta pickles i det här receptet på grund av balansen mellan smaker

Se mitt receptkort nedan för en fullständig lista över ingredienser med mått.

Ersättningar och varianter:

 • Spaghetti – Om du föredrar det, använd gärna glutenfria nudlar eller till och med något som zucchini eller sötpotatisnudlar om du vill.
 • Söta pickles – Du kan också använda dillgurka eller relish om du föredrar det istället för sött.
 • Sträck den här måltiden – Lägg gärna till fler grönsaker som morötter, gurka, rödlök med mera, eller något som kikärter, tofu eller svamp skulle vara ett bra tillskott om du vill att de ska sträcka sig.

Steg-för-steg-instruktioner för vegansk makaronsallad:

laga makaronnudlar till pasta.laga makaronnudlar till pasta.

Steg 1. Koka din pasta enligt anvisningarna på förpackningen. När du är klar, låt rinna av och skölj tills vattnet är kallt, tillsätt det i en stor skål och blanda med vinägern och oljan.

Medan pastan kokar, tillsätt ingredienserna till dressingen i en mixer eller koppen på en stavmixer.

2:a steget. Blanda väl tills det är krämigt och blandat.

tillsätt ingredienser och blanda för att göra vegansk makaronsalladsdressing.tillsätt ingredienser och blanda för att göra vegansk makaronsalladsdressing.

Steg 3. Tillsätt dressingen och resterande pastaingredienser i skålen med pastan.

Steg 4. Blanda väl för att kombinera. Tillsätt mer salt och peppar om så önskas. Kyl över natten eller minst 4 till 6 timmar innan servering för bästa resultat.

blanda ingredienser för att göra vegansk makaronsallad.blanda ingredienser för att göra vegansk makaronsallad.
krämig vegansk makaronsallad.krämig vegansk makaronsallad.

Vanliga frågor om recept:

Kan jag göra denna topp 9-rätt gratis?

Ja. Använd glutenfri pasta och en säker vegansk majonnäs (prova Soy-Free Veganaisse) och detta recept kommer att rankas bland de 9 bästa allergenerna.

Kan jag förbereda den här rätten i förväg?

Ja. När förberedd, låt svalna helt och förvara i en lufttät behållare i kylen i 4-5 dagar.

Kan jag dubbla detta recept?

Ja, se bara till att du använder en kastrull och skål som är tillräckligt stor för att rymma alla dina ingredienser.

Kan den frysas?

Nej, vi rekommenderar inte att frysa denna rätt.

Andra veganska pastasalladsrecept att överväga:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

vegansk makaronsallad i en stor träskål.vegansk makaronsallad i en stor träskål.

Skriv ut receptet

Vegansk makaroner sallad

Du kommer att älska den här versionen av klassikern vegansk makaronsallad! Den helt perfekta sommarens pastasallad. Klar på mindre än 20 minuter och lätt allergenfri!

Förberedelsetidtio minuter

Tillagningstidtio minuter

Kyla4 timmar

Total tid4 timmar 20 minuter

Kurs: pastarätter, Tillbehör

Kök: amerikansk

Serveringar: 12 serveringar

Kalorier: 282kilokalorier

Instruktioner

 • Tillsätt vattnet och saltet i en stor kastrull och låt koka upp. Tillsätt okokt pasta och koka enligt förpackningens anvisningar. När du är klar, låt rinna av och skölj tills vattnet är kallt, tillsätt det i en stor skål och blanda med den söta inlagda saften.

 • Medan pastan kokar, tillsätt ingredienserna till dressingen i en mixer eller skålen med en stavmixer.

 • Tillsätt dressingen och resterande pastaingredienser i skålen med pastan och blanda väl. Tillsätt salt och peppar efter önskemål. Kyl över natten eller minst 4 till 6 timmar innan servering för bästa resultat.

Video

Anmärkningar

**Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.

Näring

Del: 1del | Kalorier: 282kilokalorier | Kolhydrater: 34g | Protein: 6g | Fett: 13g | Mättat fett: 1g | Natrium: 155mg | Kalium: 153mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 430UI | C-vitamin: 18.7mg | Kalcium: 14mg | Järn: 0,7mg

Denna artikel publicerades ursprungligen den 19/06/2019 och uppdaterades den 18/06/2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *