November 29, 2023
Vegansk ölost – gör den mjölkfri

Vegansk ölost – gör den mjölkfri

Vi tog den här sydländska favoriten och gjorde den vegansk! Denna veganska ölost är en samlande stapelvara och tar bara 10 minuter att göra. Parat med våra 1-timmes veganska pretzels för den ultimata kombinationen!

Vegansk ölost i en liten svart gjutjärnspanna omgiven av mjuka kringlor. Vegansk ölost i en liten svart gjutjärnspanna omgiven av mjuka kringlor.

Om du är från den amerikanska södern har du förmodligen ätit ölost eller åtminstone sett det på menyerna på dina favoritbarer och restauranger. Nu behöver du inte ens lämna ditt hus och du kan göra detta till ett helt veganskt ölostrecept.

Denna veganska ostsås är perfekt för fester, sena snacks och mer.

Det som är bra med det här receptet är att det är fritt från allergener och att det inte är gjort med potatis eller morötter. Ingen anstöt mot dem som gillar vegansk ost gjord på potatis och morötter, det är bara inte vår grej.

Nu kan du förbereda det hemma, enkelt, när du vill och vet exakt vilka ingredienser som ingår i receptet.

Det är så lätt att göra! Endast 10 minuter totalt. Och kan vara helt allergenfri i topp 8.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

En bit vegansk mjuk kringla doppad i vegansk ölost. En bit vegansk mjuk kringla doppad i vegansk ölost.

VEGAN ÖLOST INGREDIENSER:

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i den här artikeln om hur man gör denna enkla veganska ostsås:

 • Smörbönor – Det här är basen i vår veganska ost. Den erbjuder en krämig konsistens och du kommer att bli chockad över att du inte ens kan smaka dem när allt väl är kombinerat.
 • Vegansk öl – även om de flesta öl är veganska, är vissa inte bearbetade på ett sätt som överensstämmer med en vegansk livsstil, till exempel de som innehåller honung. Många av de bästa är. Du behöver inte mycket och det ger en härlig smak! Du kan använda en alkoholfri version om du bara vill ha smaken
 • Näringsjäst – detta hjälper oss att uppnå ostliknande smak utan att lägga till smält vegansk ost
 • Tärnade jalapenos – tillför smak och lite värme. Du kan lägga till lite eller mycket beroende på dina preferenser.
 • Citron juice – Lite syra hjälper till att kombinera smakerna i den här rätten
 • Veganskt smör – ger rikedom och djup till denna veganska ölost som du kan förvänta dig av en ostsås
 • Gröt – hjälper till att tjockna vår sås och håller den i en bra konsistens
 • Mjölkfri mjölk – välj en neutral smak, osötad och smaklös variant för bästa resultat. Vi gillar att använda krämigare mjölkfri mjölk som havre och soja.
 • Kryddor – Vi skapade en unik blandning av kryddor som vi tycker passar perfekt till den här rätten
Krämig vegansk ölost i en panna. Krämig vegansk ölost i en panna.

SUBSTITUTIONER OCH VARIATIONER:

 • Smörbönor – Cannellinibönor eller Great Northern-bönor kan också användas, bara smörbönor
 • Vegansk öl – du kan utelämna detta om du vill.
 • Näringsjäst – veganost i påsar kan användas istället – vi rekommenderar 1 till 1 ½ koppar.
 • Tärnade jalapenos – du kan utelämna, ersätta med en adobo-peppar eller använda avrunna konserverade tomater och paprika (som Rotel)
 • Gröt – ett annat enkelt glutenfritt mjöl som mandel kan användas. Vi rekommenderar inte råa all-purpose mjöl om du inte har värmebehandlat dem först.
En vegansk mjuk kringla doppad i vegansk ölost. En vegansk mjuk kringla doppad i vegansk ölost.

Vanliga frågor om vegansk ölost:

Hur gör man vegansk ölost?

Vi rekommenderar att du gör din veganska nachoost i en kraftfull mixer. Du häller bokstavligen alla ingredienser i din mixer och mixar sedan i 5 minuter. Resultatet är en krämig vegansk ölost som redan har värmts upp.

Kan jag göra denna veganska ölost utan alkohol?

Om du inte dricker har du två alternativ: skippa ölen helt och ta bara en vegansk ostsås eller köp en 0% alkoholöl. Det ger dig fortfarande smaken av ölet men det innehåller ingen alkohol.

Är denna veganska ölost säker för barn?

Om du använder en alkoholhaltig öl, notera att det här receptet faktiskt inte är tillagat, så all öl du lägger i är inte tillagad alls. Om du förbereder denna produkt för barn att konsumera, rekommenderar vi att du använder en 0% alkoholöl. Du får all smak utan alkoholhalten.

Var hittar man vegansk öl?

De flesta öl är veganska, men vissa är det inte. För att vara säker på att din favorit är, rekommenderar vi att du kollar in vår Barnivore.com

Vilken typ av bönor är bäst?

Vi älskar smörbönor för detta veganska ölostrecept. De gör en krämigare vegansk ostsås av allt vi sett. Men vilken typ av vita bönor som helst skulle fungera, som Great Northern eller cannellinibönor.

Kan jag använda allroundmjöl till denna veganska nachoost?

Vi testade detta recept med havremjöl och mandelmjöl. Du kan också använda andra glutenfria mjöl som kikärter.
Men om du använder universalmjöl rekommenderar vi att göra det i en stekpanna snarare än i en mixer eller matberedare så att mjölet faktiskt är kokt och du eliminerar risken för salmonella. Alternativt kan du värmebehandla bara mjölet och sedan blanda det i en mixer. Följ mjölvärmebehandlingsstegen här.

Ska jag använda en högpulvermixer?

Även om vi tror att en mixer är det enklaste och snabbaste sättet att göra detta mejerifria nachosrecept, är det inte det enda sättet att göra det.
Du kan också använda en matberedare genom att tillsätta alla ingredienserna och mixa tills det är slätt och tjockt.
Ett annat alternativ skulle vara att göra det på spishällen med hjälp av en stekpanna. För att göra detta måste du först blanda eller mosa bönorna på något sätt för att göra dem så smidiga som möjligt. Smält sedan smöret på medelvärme och tillsätt sedan mjölet. Om du använder mjöl för alla ändamål är det här metoden du vill använda om du inte värmebehandlar det först.
Vispa ihop mjöl och smör. Häll sedan i din mjölk och blanda. Tillsätt slutligen resten av ingredienserna och koka på medelhög värme tills det tjocknat och väl blandat.

Kan jag göra dessa topp 8 hypoallergena nacho-ostar?

Se till att du använder ett sojafritt, mejerifritt smör som Flora eller Earth Balance sojafritt i den röda grytan. Se dessutom till att du använder en topp 8-fri mjölk som havre, lin eller hampa. För att vara ärlig så föredrar vi att använda havre.

Kan jag förbereda detta i förväg?

Ja! Den värms upp bra på spisen i några minuter tills den är varm eller i mikrovågsugnen, återuppvärms i 30 sekunders intervall. Drick inom 48 timmar för annars kommer ölet att bryta ner övriga ingredienser.

1 timme veganska mjuka kringlor på bakplåtspappersklädd galler. 1 timme veganska mjuka kringlor på bakplåtspappersklädd galler.

På vilka sätt kan jag använda mejerifri ölost?

Självklart kan du bara stoppa den i munnen, men du kan också använda tortillachips. Här är några andra idéer om hur man använder denna veganska nachoost:

Nåla fast denna veganska ölost för senare!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Har du gjort och gillade det här receptet?
Klicka på de 5 stjärnorna i receptkortet ovan eller nedan i kommentarsfältet! Det här är ett bra sätt att stödja oss så att vi kan fortsätta att erbjuda fantastiska recept!

Vegansk ölost i en liten svart gjutjärnspanna omgiven av mjuka kringlor.Vegansk ölost i en liten svart gjutjärnspanna omgiven av mjuka kringlor.

Skriv ut receptet

Vegansk ölost

Vi tog den här sydländska favoriten och gjorde den vegansk! Denna veganska ölost är en samlande stapelvara och tar bara 10 minuter att göra. Parat med våra 1-timmes veganska pretzels för den ultimata kombinationen!

Förberedelsetid5 minuter

Tillagningstid5 minuter

Total tidtio minuter

Kurs: Aperitif, krydda

Kök: Mexikansk

Serveringar: 12 serveringar

Kalorier: 94kilokalorier

Instruktioner

 • Häll alla ingredienser i en kraftfull mixer*.

 • Mixa i 5 minuter eller tills en tjock, krämig, välblandad sås bildas.

 • Servera varm.

 • Garnera med tärnade tomater och/eller jalapenos till servering

 • Förvara resterna i en lufttät behållare. Konsumera inom 48 timmar.

Video

Anmärkningar

*Se artikeln för anteckningar om utrustning, bönor, mjöl och topp 8 allergifria varianter.
**Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.
*Om du inte vill ha den lika kryddig, se till att börja med milda, icke-kryddiga jalapenos. Använd bara 2 matskedar tärnad jalapenos och smakprov. Lägg till mer efter smak. Om du vill ha den riktigt kryddig, använd en 4-ounce burk varma jalapenos istället för mild.

Näring

Del: 0,25kopp | Kalorier: 94kilokalorier | Kolhydrater: tiog | Protein: 4g | Fett: 4g | Mättat fett: 1g | Fleromättade fetter: 1g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 1g | Natrium: 328mg | Kalium: 260mg | Fiber: 3g | Socker: 1g | Vitamin A: 396UI | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 37mg | Järn: 1mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *