Vegansk pumpasoppa (mosad) – hälsosammare steg

Detta Vegansk pumpasoppa är en läcker och smakrik komfortskål med smak av tropikerna!

Jag tycker att många av mina sopprecept är väldigt populära eftersom de är ganska enkla och lätta att tillaga och det här är ett exempel.

Ännu ett superenkelt recept, min Detox kålsoppavisades på BuzzFeedsom ett av författares och redaktörers favoritrecept för januari 2018.

Jag måste också nämna min Vegansk pumpasoppa, Soppa med vit bön, potatis, purjolök, morot och zucchini och min Broccoli och ostsoppa.

Vegansk pumpasoppa är en av mina favoritsoppor, jag bestämde mig för att ta nya bilder men jag ändrade inte ingredienserna alls eftersom det här receptet är så gott, så gott, så minnesvärt och tröstande.

Min mamma gjorde alltid pumpasoppa varje vecka, men hon lade alltid till nötkött, gul jams, chayote och dumplings.. Jag ville ha samma läckra smak utan nötkött, så jag gjorde den här läckra versionen. Jag smakar de delikata, söta smakerna av pumpa och kokos och robust timjan.

Det går så klart snabbare att förbereda än min mammas version. Jag bestämde mig också för att bryta en annan tradition: vi puréer normalt inte våra soppor på Jamaica. Vi uppskattar bitar av grönsaker som tillagas underbart i våra soppor.

Om du föredrar att förbereda din soppa på traditionellt sätt, ta bort hälften av din soppa, låt den svalna något och puré den i en mixer och sedan tillbaka purén med resten av soppan. Jag älskar verkligen en skål med varm, krämig soppa en kall vinterdag.

Varför du kommer att älska detta recept

 • Tropiska smaker: Den ger autentiska jamaicanska smaker med ingredienser som jamaicansk pumpa, kokosmjölk, timjan, kryddpeppar och Scotch Bonnet-peppar.
 • Anpassad för bekvämlighet: Denna version är snabbare att tillaga än traditionell jamaicansk pumpasoppa, vilket bryter några kulinariska traditioner. Beslutet att puréa soppan ger en krämig konsistens, vilket gör den perfekt för kalla vinterdagar.
 • Vegansk och glutenfri: Ett utmärkt val för dig som följer en vegansk eller glutenfri diet.
 • Rik på näringsämnen: Soppa är en utmärkt källa till vitaminer och antioxidanter, som bidrar till en näringsrik måltid. Den kan avnjutas som en del av en större måltid med sallad och bröd eller på egen hand.

Istället för vanlig pumpa använde jag Jamaicansk pumpaockså känd som Calabaza, Karibisk pumpaEller Kubansk squash. Det är ljust orange med en rejäl, lätt söt smak.

Om du bor på ett ställe där du inte kan få Jamaicansk pumpa, ersätt den med Butternut squash.

Ingredienser som behövs:

 • Kokosolja: Att sautera örter.
 • Grönsaker i denna soppa inkluderar lök, vitlök, selleri, Grön lök, potatisOch morot.
 • Örter som Färsk persilja Och timjan håll den veganska pumpasoppan smakfull.
 • Pumpa: Jag använde Jamaicansk pumpaockså känd som Calabaza, Karibisk pumpaEller Kubansk squash. Det är ljust orange med en rejäl, lätt söt smak.
 • Grönsakssoppa: Detta ger soppan önskad konsistens.
 • Kokosmjölk: Detta ger den veganska pumpasoppan en krämig konsistens.
 • Skotsk motorhuv Peppar: Justera efter din smak. Du kan också byta ut den mot cayennepeppar om du föredrar det.
 • Kryddpeppar: Valfritt, men rekommenderas starkt!
 • Salt: För att få ihop alla smaker.

Hur man gör vegansk pumpasoppa

 1. Värm två matskedar kokosolja eller vatten i en stor kastrull. Koka den hackade löken och vitlöken tills löken är mjuk, ca 4 minuter. Tillsätt selleri och morot och koka tills sellerin är mjuk, ca 3 minuter.
 2. Tillsätt hackad salladslök, färsk persilja, timjan, jamaicanska pumpabitar, skalad och hackad potatis, tärnade morötter, grönsaksfond (eller en blandning av grönsaksfond och vatten), kokosmjölk, Scotch Bonnet-peppar eller cayennepeppar och valfri kryddpeppar.
 3. Koka upp allt, sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 30 minuter. Ta ut Scotch Bonnet-pepparn och timjankvisten.
 4. Låt soppan svalna lite och mixa den sedan i omgångar med en mixer eller stavmixer. Tillsätt salt efter smak.
 5. Servera soppan i skålar, tillsätt lite kokosmjölk och hackad vårlök för en fin presentation.

Expertråd

 • Om du inte är ett fan av för mycket värme, gå lätt på Scotch Bonnet-peppar eller hoppa över den. Man kan alltid lägga till lite cayennepeppar senare om man vill ha lite värme.
 • Om du använder en traditionell mixer, se till att låta soppan svalna eller ventilera mixern. Ånga kan skapa tryck i mixern!
Vegansk pumpasoppa i en vit skål toppad med dekorativ kokosmjölk och salladslök

Variationer och substitutioner

 • Pumpaalternativ: Om jamaicansk pumpa inte är tillgänglig, är butternut squash ett bra substitut med sin lätt söta smak och krämiga konsistens. Acorn squash kan också ge en nötaktig smak till soppan.
 • Grönsakssorter: Byt ut potatisen mot sötpotatis för extra sötma. Att lägga till zucchini kan också ge en söt, fräsch smak till din veganska pumpasoppa.

Förvaringstips

Kylskåp: Låt soppan svalna till rumstemperatur innan den ställs i kylen. Förvara soppan i lufttäta behållare för att bevara fräschören. Det kommer att hålla i 3 till 4 dagar.

Frys: Vegansk pumpasoppa fryser bra, speciellt om den är mosad. Se till att lämna utrymme för expansion i din lufttäta behållare. Den kan förvaras i frysen i upp till 3 månader.

Tina fryst soppa över natten i kylen innan den värms upp igen. Värm den på spisen på medelvärme, rör om då och då.

Presentationsförslag

Denna soppa är helt enkelt utsökt som den är. Jag älskar att servera den med lite kokosmjölk på toppen och ett stänk salladslök.

Du kan välja att servera soppan över kokt ris för en rejäl måltid.

Du kan också håla ur ett bröd och servera soppan i en brödskål för en mysig presentation!

Vanliga frågor om recept

Kan jag använda vanlig pumpa istället för jamaicansk pumpa?

Ja, du kan ersätta vanlig pumpa om jamaicansk pumpa inte är tillgänglig. Dessutom är butternut squash och acorn squash bra alternativ.

Vad händer om jag inte har grönsaksfond?

Du kan använda grönsaksbuljongtärningar eller pulver blandat med vatten som ersättning för grönsaksfond. Justera koncentrationen efter eget tycke.

Kan jag hoppa över purésteget och behålla soppan i bitar?

Absolut! Om du föredrar en tjockare konsistens kan du hoppa över purésteget och njuta av soppan med grönsakerna tillagade till perfektion.

Letar du efter fler pumpa recept?

Om du gör det här receptet, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook & Twitter!

För fler hälsosamma steg, soppor och grytor, kolla in receptboken HÄR.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Häng med oss ​​och bjud in dina glutenfria och veganska vänner för nybörjare och veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *