Vegansk smoothie med hög proteinhalt med jordnötssmör, jordgubb och banan (inget proteinpulver)

Denna proteinfyllda veganska jordnötssmör, jordgubbar och banansmoothie har enkla men läckra ingredienser som du vill ha om och om igen!

Vegansk proteinsmoothie med jordnötssmör, jordgubb och banan, toppad med jordnötter och jordgubbar.

Om du letar efter ett utsökt smoothie-recept, då det här Vegansk jordgubbsbanansmoothie, proteinrik och jordnötssmör ska göra. Vi visar hur man gör en proteinrik vegansk smoothie utan att tillsätta veganskt proteinpulver!

Vi kombinerade två av våra favorit- och mest populära smoothie-recept för att skapa detta och vi vet att du kommer att älska det lika mycket som vi gör.

Strawberry Banana Smoothies är en klassiker och det tillsatta jordnötssmöret ger den där PB&J smoothie vibe som alltid är en hit.

Tillsammans får ni denna episka blandning som skapar en läcker proteinrik vegansk smoothie som du kommer att bli sugen på om och om igen!

En närbild av en vegansk banan- och jordgubbsproteinsmoothie med jordnötssmör.En närbild av en vegansk banan- och jordgubbsproteinsmoothie med jordnötssmör.

Varför du kommer att älska den här veganska jordnötssmör-, jordgubbs- och banansmoothien

Det är lätt att ha till hands

En av de svåraste aspekterna av vissa smoothierecept är att de kräver ingredienser som du inte alltid har till hands.

Det behöver du inte oroa dig för med det här receptet. Det här är vardagsråvaror som de flesta familjer redan har i sitt hem, speciellt med variationsidéerna vi ger nedan!

Det är mättande och ger dig energi

Detta recept är packat med näringsämnen på bara 5 minuter.

Att få i sig tillräckligt med protein i dina smoothies betyder att du kommer att känna dig mindre trött och utmattad samtidigt som den hjälper din kropp att bygga och reparera sig själv.

Näringsämnen från saker som jordgubbar, bananer och hampafrön ger dig vitaminer och mineraler som hjälper dig hela dagen.

Vegansk jordnötssmör, jordgubbar och bananprotein smoothie ingredienser.Vegansk jordnötssmör, jordgubbar och bananprotein smoothie ingredienser.

Högprotein vegansk jordnötssmör Jordgubbsbanansmoothie Ingredienser:

Samla dina ingredienser!

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i den här artikeln om hur man gör en vegansk smoothie med hög proteinhalt:

 • Banan – För bästa resultat rekommenderar vi en fryst mogen banan. Detta kommer inte bara att säkerställa att du har en naturligt söt smoothie, men att först frysa bananen ger dig den bästa konsistensen i slutändan.
 • Jordgubbar – Vi rekommenderar även frysta jordgubbar, alltid för deras konsistens och smak. Frysta jordgubbar plockas när de är helt mogna och snabbfrysta för att säkerställa att du får den läckra smaken i varje klunk.
 • Havre – Vi använder havregryn, även känd som gammaldags havre i denna smoothie. Havre innehåller mycket fibrer, vilket har flera hälsofördelar, men den tillsatta havren gör också smoothien mer mättande och håller din hunger i schack längre.
 • Hampafrön – Hampafrön är en utmärkt källa till protein, men också till magnesium som hjälper till att främja hjärthälsa.
 • Jordnötssmör – Det mesta av proteinet i smoothien kommer från nötsmöret. Vårt första val här är jordnötssmör. Förutom att vara en rik källa till protein, är jordnötter ett utmärkt sätt att få i sig hälsosamma fetter samtidigt som de är låga i kolhydrater.
 • Linfrö – Vi använder malt lin till detta recept som återigen är en bra proteinkälla, men också rik på omega 3 som veganer behöver för att se till att de får i sig.
 • Vegetabilisk mjölk – All icke-mejerimjölk kommer att fungera i detta recept. För optimal konsistens och smak rekommenderar vi en krämigare mjölkfri mjölk som extra krämig soja- eller havremjölk till exempel. Om du vill få i dig mest protein, använd en mjölkfri mjölk som innehåller mycket protein. Vi rekommenderar att du använder ett osötat alternativ.
 • Utnämning – Dadlar är ett bra sätt att naturligt söta en smoothie. De har många hälsofördelar, inklusive antioxidanter, matsmältningsstöd och en energikick.

Om du använder färska bananer och jordgubbar istället för frysta rekommenderar vi att du även lägger till is.

Byten och variationer

Alla ändringar av ingredienserna ovan kommer att ändra smaken och konsistensen på smoothien som helhet.

 • Banan – Bananer har en mycket distinkt smak, så oavsett om du behöver utesluta dem av smak- eller allergiskäl, kan flera sätt att göra det på vara sidentofu, avokado, sötpotatis, vita bönor (som smörbönor eller cannellini) eller cashewnötter.
 • Jordgubbar – Du kan också använda andra bär som hallon, blåbär, björnbär etc.
 • Havre – Indränkt quinoa, mandelmjöl och amarant är bra substitut för havre i smoothies.
 • Hampafrön – Du kan använda fler linfrön eller använda chiafrön för att ersätta
 • Jordnötssmör – Alla nötter eller frö smör kommer att fungera för detta recept, men tänk på att det kan ändra smaken.
 • Linfrö – chiafrön eller flera hampafrön skulle vara ett alternativ till lin
 • Vegetabilisk mjölk – Vill du utelämna vegetabilisk mjölk kan du ersätta den med vatten
 • Utnämning – ett bra substitut för dadlar skulle vara lönnsirap. Om du ändå vill använda en torkad frukt kan du använda fikon eller russin.
 • Proteinpulver – Om du letar efter en ännu högre mängd protein i din smoothie kan du välja en veganskt proteinpulver och tillsätt ½ till ett helt mått efter behov

Steg för steg instruktioner:

I en mixer vill du lägga till alla dina ingredienser.

När du har lagt till allt, mixa tills du har en smoothie, skrapa ner sidorna efter behov. Häll upp i ett glas och garnera med önskat pålägg.

Ett glas vegansk proteinsmoothie med jordnötssmör, jordgubb och banan med sugrör i rostfritt stål. Ett glas vegansk proteinsmoothie med jordnötssmör, jordgubb och banan med sugrör i rostfritt stål.

Vanliga frågor:

Kan jag göra denna topp 9 gratis?

Ja. Välj en säker mjölkfri mjölk och ett nöt- eller frösmör så kommer detta recept att vara helt allergenfritt i topp 9.

Kan jag göra denna smoothie i förväg?

Färdiggjorda smoothies är inte de bästa, men det du kan göra är att lägga alla ingredienser utom den växtbaserade mjölken i en fryssäker behållare och frysa in dem. Färdigförpackade smoothies som denna håller sig 3 månader i frysen.

Kan jag dubbla receptet?

Ja. Varje recept är för en smoothie, så om du vill göra fler portioner kan du dubbla receptet. Vi rekommenderar inte att göra mer än dubbelt, eftersom de flesta mixers inte har denna mängd ingredienser.

En vegansk mango-colada smoothie toppad med hallon.En vegansk mango-colada smoothie toppad med hallon.

VILKA ANDRA VEGAN SMOOTHIE RECEPT KAN JAG GÖRA?

Om du älskar smoothies kommer du att älska dessa andra recept också!

Vill du ha något annorlunda men nära? Prova vår vegansk mango smoothie bowl!

Nåla fast denna veganska högproteinjordnötssmör, jordgubbs- och banansmoothie för senare!

Vegansk proteinsmoothie med jordnötssmör, jordgubb och banan, toppad med skivade jordgubbar.Vegansk proteinsmoothie med jordnötssmör, jordgubb och banan, toppad med skivade jordgubbar.

Skriv ut receptet

Vegansk jordgubbsbanansmoothie, proteinrik och jordnötssmör

Denna proteinfyllda veganska jordnötssmör, jordgubbar och banansmoothie har enkla men läckra ingredienser som du vill ha om och om igen!

Förberedelsetid3 minuter

Tillagningstid0 minuter

Total tid3 minuter

Kurs: Frukost, drinkar

Kök: amerikansk

Serveringar: 1 smoothie

Kalorier: 756kilokalorier

Video

Anmärkningar

**Näringsdata är endast uppskattningar. Använd ditt eget varumärkes näringsvärden för att kontrollera mot våra uppskattningar.

Näring

Del: 1smoothie | Kalorier: 756kilokalorier | Kolhydrater: 76g | Protein: 32g | Fett: 40g | Mättat fett: 5g | Fleromättade fetter: 20g | Enkelomättat fett: 12g | Natrium: 261mg | Kalium: 1332mg | Fiber: 14g | Socker: 36g | Vitamin A: 1176UI | C-vitamin: 112mg | Kalcium: 448mg | Järn: 8mg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *