Vegansk smörkrämfrosting – hälsosammare steg

Vegansk smörkrämfrosting

Oavsett om det är din födelsedag, om du har sällskap över eller om du är värd för en fest, kommer du antagligen vilja frosta din veganska favoritkaka, cupcakes eller kakor med vegansk smörkräm.

Prova denna frosting Vaniljcupcakes eller en kolibristårta.

Smörkräm frosting är en verkligt mångsidig frosting. Den fungerar bra att toppa dina cupcakes, eller så kan den användas som frosting eller topping mellan kakorna.

Om du är vegan och dessutom är sugen på en traditionell smörkrämglasyr då och då, är det här receptet ett bra alternativ. Denna veganska smörkrämfrosting är krämig, smörig, söt, läcker och otroligt lätt att göra. Detta recept är dessutom äggfritt och har precis lagom sötma. Med en liten touch av vaniljextrakt!

Smaken och konsistensen liknar nästan äkta smörkrämfrosting. Denna frosting kan spridas på kakor, cupcakes, munkar eller någon efterrätt som kräver en mjölkfri eller glutenfri topping. Även om chokladkaka är en evig favorit, kommer denna veganska smörkrämfrosting att förvandla även din chokladkaka till den ultimata godbiten.

Du kan smaksätta den med vilket extrakt som helst. Jag gjorde vanilj här, men du kan använda choklad, kokos, citron osv…

Vegansk smörkrämsfrostingrecept:

Det är en otroligt god goding som kan göras på några minuter, med bara några enkla ingredienser!

 • Ekologiskt strösocker
 • Veganskt smör
 • Vegetabilisk mjölk
 • Vanilj
 • Nypa salt

blanda vegansk smörkrämfrosting

Hur gör man vegansk smörkrämfrosting?

 1. Tillsätt strösocker, veganskt smör, icke-mejerimjölk, vanilj och salt i skålen med en stavmixer. Bearbeta blandningen tills frostingen är tjock och slät.
 2. Om din frosting är för tjock, tillsätt lite vegetabilisk mjölk, en tesked i taget. Om frostingen är för tunn, tillsätt 2 matskedar till ¼ kopp extra strösocker.
 3. Sprid ut på cupcakes eller bred ut på kakor.
 4. Förvara rester i kylen i 2 till 3 veckor.

Hur lagrar man glasyr?

Vid rumstemperatur kommer denna frosting att smälta mycket snabbt. Jag rekommenderar att du använder frostingen omedelbart eller förvarar den i kylen.

Den håller sig några veckor i kylen. Därför, om du vill förbereda den i förväg för en tårta, kan du kyla den. Det kan bli för hårt i kylen. Om detta händer, låt det sitta på bänken i några minuter och låt det komma till rumstemperatur innan du är redo att börja.

Den kan förvaras i frysen i upp till tre månader. När den är redo att användas, låt den tinas upp över natten i kylskåpet och vispa den sedan igen med en stavmixer.

Recepttips och tricks:

Textur är den viktigaste aspekten av en god vegansk smörkräm. Det borde vara silkeslen, smidig och bredbar, men tillräckligt styv för att kanalisera. Du behöver därför en tjock och sammetslen konsistens.

Därför blir det veganska smöret du använder väldigt avgörande. Ditt veganska smör ska ha en ganska fast konsistens.

Om du har tillgång till det kan du använda Earth Balance smörstavar, men vilket veganskt smör som helst i en burk duger; det behöver bara vara tillräckligt fast.

Du får väldigt mjuka krukor med veganskt smör direkt ur kylen, som om de aldrig vore fasta. Detta kommer inte att fungera bra i detta recept. Om det är allt du har kan du behöva lägga till ytterligare ¼ till ½ kopp strösocker för att uppnå önskad konsistens.

Om du bara kan hitta väldigt hårda tegelstenar av veganskt margarin så fungerar detta, men du kan behöva lägga till några extra matskedar soja- eller mandelmjölk.

DE Variationen i konsistens hos veganskt smör beror på vattenhalten. Även om den är otroligt mjuk innehåller den mycket vatten; om den är riktigt fast innehåller den mindre vatten. Av denna anledning påverkar det ditt slutresultat.

Så om det beskrivna receptet inte ger en tillräckligt tjock konsistens, tveka inte att lägga till ytterligare strösocker.

Om den är för tjock, tillsätt en liten mängd växtbaserad mjölk i taget tills du får rätt konsistens.

smörkrämglasyr i en blå skål

Experttips för framgång

 • Använd mjukt veganskt smör: Innan du använder, se till att det veganska smöret är tillräckligt mjukt för att visp. Det ska dock inte vara för flytande!
 • Sikta strösockret: Innan du gör glasyren, sikta florsockret för att få en slät och krämig konsistens.
 • Om den är tjock, tillsätt mjölk: Den perfekta frostingen är inte rinnig, men den är inte heller för tjock. Om den är för tjock, tillsätt en droppe mjölk tills du når önskad konsistens.
 • Lek med andra smaker: Du kan ändra smaken på denna frosting genom att använda olika extrakt. Till exempel mandel, citron, apelsin, choklad och jordgubbe fungerar bra. Det finns ingen gräns för vad du kan göra!
 • Tillsätt matfärg: Jag föredrar gel eller pulver matfärgning. Du kan använda flytande färg, men detta kommer att ändra konsistensen på smörkrämen och påverka dess smak.

Tänk på att din färgade smörkräm kommer att mörkna och bli ljusare med tiden. Förbered din smörkräm dagen innan, några nyanser ljusare än nödvändigt, och låt den “utvecklas” över natten i en lufttät behållare.

 • Kyl kakor och cupcakes helt innan frosting: De faller isär om du frostar kakan eller cupcakes för snabbt. Om du vill ha snygga kakor och cupcakes, vänta tills de svalnat helt innan du frostar dem.

Det bör noteras att frostingen inte blir lika fluffig som en traditionell smörkrämsfrosting; det är mer en mousseliknande konsistens. Men låt inte det hindra dig från att prova detta recept, jag lovar att det är jättegott!

Som alltid skulle jag gärna höra från dig. Lämna gärna dina kommentarer eller dela din egen erfarenhet med oss ​​i kommentarsfältet nedan!!!

Vegansk smörkrämglasyr på muffins

Fler glutenfria veganska dessertrecept:

 1. Vegansk marmorkaka
 2. Carob tårta
 3. Vegansk pistaschkaka
 4. Coconut Poke Cake
 5. Apelsin-Tranbärsbröd
 6. Ananas upp och ner tårta
 7. Apelsin och mandelkaka

Om du gillade det Vegansk smörkrämsglasyrrecept och jag skulle vilja se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *