Vegansk söderstekt kål – hälsosammare steg

Detta Södra stekt kål Det här receptet är det perfekta tillbehöret till din nyårsmeny eftersom det inte bara är utsökt utan också väldigt lätt att tillaga. Jag bestämde mig för att ta den här rätten till en annan nivå genom att lägga till lite Kokosbacon.

Jag är galen i kål och älskar att ta med den i min måltidsplanering, den är inte bara näringsrik utan den är väldigt ekonomisk och mångsidig.

För fler veganska kålrecept, kolla in min Detox kålsoppa, Jamaicansk ångad kål, Currykål, Och Rostade kålbiffar.

För personer som går över till en vegansk kost det här nya året, ville jag hjälpa till att göra den övergången så enkel som möjligt med samma välbekanta smaker och texturer. Det är ganska lätt att hålla sig vegan… med alla dessa läckra recept missar du inte ens kött!

De är alla mycket välsmakande och kommer att bli en stor hit när du serverar dessa recept till din familj och vänner.

Kål innehåller många näringsämnen, den är rik på fibrer, vitaminer och antioxidanter. Kolla upp de otroliga hälsofördelarna med kål!

Varför du kommer att älska denna sydstatsstekta kål

 • Smakfullt och tillfredsställande: Det här receptet erbjuder de rika, salta smakerna från den klassiska sydstatsrätten utan att använda kött.
 • Enkel förberedelse: Detta är ett enkelt och okomplicerat recept som inte kräver omfattande kulinariska färdigheter, vilket gör det tillgängligt för både nybörjare och erfarna kockar.
 • Rik på näringsämnen: Kål är en näringsrik grönsak rik på fibrer, vitaminer och antioxidanter, vilket ger dig en hälsosam och mättande måltid.
 • Mångsidig: Denna rätt kan serveras som tillbehör eller huvudrätt, vilket gör den lämplig för olika måltider och tillfällen.
 • Ekonomisk: Kål är en prisvärd ingrediens, vilket gör detta recept till ett budgetvänligt alternativ.

Nödvändiga ingredienser

 • Olivolja: Används för att fräsa lök och vitlök, vilket ger en bas för rättens smaker.
 • Lök: Lägger till en välsmakande och aromatisk bas till receptet, vilket förstärker den övergripande smaken.
 • Vitlök: Ger rätten en rik, aromatisk smak.
 • Torkad timjan: Ger en jordig, örtig ton som kompletterar andra kryddor.
 • Kål: Huvudingrediensen, erbjuder en rejäl, lätt söt smak, åtföljd av en tillfredsställande crunch.
 • Rök paprika: Tillför en rökig, lätt kryddig smak till kål, vilket förstärker dess djup.
 • Lökpulver: Förstärker smaken av löken i rätten och bidrar till den övergripande smaksättningen.
 • Vitlökspulver: Kompletterar färsk vitlök, intensifierar vitlökstonerna i receptet.
 • cayenpeppar: Ger en syrlig och kryddig touch som balanserar smakerna.
 • Grönsakssoppa: Ger fukt och smakdjup och hjälper till att sjuda kål tills den är mjuk.
 • Salt: Förbättrar den övergripande smaken och hjälper till att krydda kål och andra ingredienser.
 • Vegansk kokosnöt bacon: Lägger till en rökig, krispig konsistens och ger en baconsmak till rätten utan att använda animaliska produkter.
Södra stekt kål

Hur man gör vegansk sallad i sydlig stil

 1. Skiva kålen och ställ åt sidan. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs tills löken är mjuk.
 2. Rör ner kål, paprika, lökpulver, vitlökspulver, cayennepeppar och salt.
 3. Tillsätt grönsaksfonden, täck över och koka i 10 minuter eller tills kålen är mjuk.
 4. Rör ner kokosbaconet och servera.

Expertråd

 • När du tillsätter kryddorna (rökt paprika, lökpulver, vitlökspulver, cayennepeppar och salt), börja med de mängder som anges i receptet. Du kan justera kryddnivån efter dina önskemål, men det är lättare att lägga till mer senare än att korrigera om det blir för kryddigt.
 • När du tillsätter grönsaksfonden, se till att använda ett lock för att täcka pannan. Detta hjälper till att behålla fukten, vilket gör att kålen mjuknar under matlagning. Kontrollera den då och då för att undvika att den fastnar eller bränns.
 • För att uppnå den perfekta konsistensen, koka kålen tills den är mjuk men fortfarande lite knaprig. Överkokning kan leda till mosig kål, vilket är mindre tilltalande.
 • Rör ner det veganska kokosbaconet mot slutet av tillagningen, precis innan servering. Detta håller den krispig och förhindrar att den blir för mjuk eller förlorar sin rökiga smak.

Byten och variationer

Om du gillar extra värme, öka mängden cayennepeppar eller tillsätt röda paprikaflingor för att göra rätten kryddigare.

Förbättra näringsvärdet genom att lägga till andra grönsaker som paprika, morötter eller collard greener till skålen. Dessa tillsatser kan ge ytterligare färg och smak.

De flesta traditionella recept använder Cajun-kryddor, men jag gjorde i princip min egen blandning med en kombination av vitlökspulver, lökpulver, rökt paprika, cayennepeppar och timjan. Du kan använda butiksköpt Cajun-krydda om du föredrar det.

Förvaringstips

Kylskåp: För att förvara vegansk sydkål, låt den svalna till rumstemperatur innan du kyler den i en lufttät behållare. Ät inom 3-4 dagar för bästa kvalitet.

Frys: Lägg den kylda kålen i en lufttät fryssäker behållare eller påse. Lämna lite utrymme för expansion för att undvika att skada behållaren. Stäng tätt, eliminera överflödig luft. Förvaras i frysen i upp till 2-3 månader.

Uppvärmning: När du är klar att använda, tina i kylen över natten och värm sedan upp på spishällen eller i mikrovågsugnen.

Presentationsförslag

Min Vegan Southern Fried Cabbage blev fantastisk och jag serverade den med min Southern Black-eyed Pea Och Majsmuffinsvilken lockande behandling det var.

Vanliga frågor om recept

Vad kan jag använda som ersättning för kokosbacon om jag inte hittar det eller föredrar ett annat alternativ?

Du kan ersätta kokosbaconet med andra veganska baconalternativ som tempehbacon, tofubacon eller kommersiellt tillgängligt växtbaserat bacon.

Hur lagrar man färsk kål innan den används i receptet?

Förvara hel, oskären kål i kylen. Lägg den i en plastpåse eller slå in den i plastfolie för att förhindra fuktförlust och förvara den svalt.

Kan jag använda rödkål istället för grönkål i det här receptet?

Ja, du kan ersätta grönkål med rödkål. Detta kommer att ändra färgen på rätten men ge en något annorlunda smak och konsistens.

Vill du ha fler södra veganska recept?

Om du gör det här receptet, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook & Twitter!

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Häng med oss ​​och bjud in dina glutenfria och veganska vänner för nybörjare och veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *