Vegansk sötpotatissufflé

Detta Vegansk sötpotatissufflé är en hälsosam och nyttig tillbehör gjord på kokosmjölk och exotiska kryddor. Toppad med en läcker krispig topping är den det mest tillfredsställande tillskottet till varje måltid!

Vegansk sötpotatissufflé

Den här rätten är en välsmakande twist på traditionell sötpotatisgryta! Den innehåller kokosmjölk och en blandning av exotiska kryddor som kardemumma, koriander och ingefära.

Den är sötad med kokossocker och lönnsirap för en aptitretande karamellsmak. Slutligen är denna veganska sötpotatisgryta toppad med en läcker krispig topping.

Varför du kommer att älska denna veganska sötpotatissufflé

Genom att inte lägga till marshmallowtopping behåller vi en hälsosammare version av denna klassiska rätt så att alla hälsofördelar med sötpotatis kan skina igenom.

Även om sötpotatisgryta är en klassisk rätt, är denna veganska sötpotatissufflé allt annat än vanlig. Alla dessa varma exotiska kryddor ger en värld av smaker som du kommer att älska!

Det här receptet är perfekt att göra i förväg, vilket gör det till en perfekt vegansk Thanksgiving-tillbehör.

Hälsofördelar med sötpotatis

Närbild av sötpotatis

Sötpotatis är fullproppad med näringsämnen, som vitamin A och C, järn, magnesium, kalium och fibrer.

De är naturligt söta och anses vara lågglykemiska, så de är perfekta för diabetiker. Deras höga A-vitamininnehåll gör dem särskilt användbara för visuell hälsa och glödande hud.

Ingredienser för vegansk sötpotatissufflé

 • Sötpotatis– Rättens huvudstjärna!
 • Kokosmjölk– Detta kommer att ge din veganska sötpotatissufflé en härligt krämig konsistens.
 • lönnsirap– För att söta sötpotatis och ge rik smak.
 • Kokossocker– Detta hälsosamma sötningsmedel kommer att lägga till en extra touch av sötma till din gryta.
 • Vanilj– För att förstärka smaken av kryddor
 • Kryddor som färsk ingefära, korianderOch kardemumma kanske inte finns i en traditionell sötpotatisgryta, men de tillför värme som inte går att missa.
 • pekannötter– Hackade pekannötter kommer att utgöra basen i den knapriga toppingen med kokossocker, kokosoljaOch brunt rismjöl.

Hur man gör vegansk sötpotatissufflé

 1. Koka sötpotatisen. Värm ugnen till 400 grader. Tvätta och genomborra sötpotatisen med en kniv, lägg den på en plåt och grädda i 45 minuter. Smöra lätt en ugnsform och ställ åt sidan.
 2. Förbered fyllningen. Blanda ingredienserna till toppingen, kokosolja, rismjöl, kokossocker och malda pekannötter i en medelstor skål och ställ åt sidan.
 3. Sätt ihop sötpotatisgrytan. Ta bort sötpotatisen och låt den svalna så att den kan hanteras. Skala skalet och mosa sötpotatisen med en potatisstöt. Rör i kokosmjölk, lönnsirap, socker, vanilj, ingefära, salt, koriander och kardemumma tills det är väl blandat.
 4. Koka och servera. Häll sötpotatissufflén i en ugnsform och strö topping över sötpotatisen. Grädda i 30 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna i 10 minuter, garnera med hackade pekannötter och servera.

Byten och variationer

 • Du kan använda vilken osötad icke-mejerimjölk du föredrar i detta veganska sufflérecept. Cashewmjölk skulle vara underbart i den här rätten!
 • Om du föredrar valnötter framför pekannötter, prova valnötter i toppingen!
Vegansk sötpotatissufflé i vit skål på träbord

Expertråd

 • Om du förbereder det här receptet i förväg, se till att låta det bli rumstemperatur innan du lagar mat.
 • Tillagningstiderna varierar beroende på vilken rätt som används, din ugn, ditt klimat och variationer i ingredienser.
 • Du vet att din sufflé är färdig när toppen är lätt brynt.

Förvaringstips

Kylskåp

Denna veganska sufflé kan göras dagen innan, täckas med folie och kylas tills den ska gräddas. Lämna den åt sidan och låt den komma till rumstemperatur, eller lägg till 10 till 15 minuter till tillagningstiden om du lagar den direkt från kylen.

Rester kan förvaras i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.

Frys

Bakad sufflé kan frysas i upp till 3 månader. Se till att låta den svalna helt innan den fryses in och låt den tina helt innan den återuppvärms.

Jag rekommenderar att toppa den med färsk fyllning innan den värms upp igen och täcka den med folie för att undvika att fyllningen bränns. 15 till 20 minuter i en 300 graders ugn bör värma upp den helt.

Vad ska man servera till vegansk sötpotatissufflé

Den här rätten skulle vara utsökt med tofukalkon, kvävd vegansk friterad kyckling eller veganskt linsbröd!

Vanliga frågor om recept

Hur lagar man sötpotatis?

Värm ugnen till 400 grader. Skrubba den oskalade sötpotatisen, klappa den torr med hushållspapper och stick hål i den med pinnarna på en gaffel. Lägg potatisen på en kantad plåt och grädda i ca 45 minuter eller tills gaffeln är mjuk.

Kan man göra vegansk sötpotatissufflé i förväg?

Ja! Sätt ihop den dagen innan och täck med folie. Kyl tills den är klar att tillagas. Lämna den åt sidan och låt den komma till rumstemperatur, eller lägg till 10 till 15 minuter till tillagningstiden om du lagar den direkt från kylen.

Är sötpotatis bra för dig?

Absolut! Sötpotatis är fullproppad med näringsämnen, som vitamin A och C, järn, magnesium, kalium och fibrer.

Andra fantastiska sötpotatisrecept

Om du gör denna veganska sötpotatissufflé, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook och Twitter!

Gå med i våra nya Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer från våra medlemmar. Gå med och bjud in dina vänner Glutenfri och vegansk för nybörjare Och Veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *