November 29, 2023
Veganska italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater

Veganska italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater

Ett serveringsfat med italienska köttbullar med soltorkade tomater och vegansk ost med basilika och smält ost. Ett serveringsfat med italienska köttbullar med soltorkade tomater och vegansk ost med basilika och smält ost.

Köttbullar är en av de ultimata komfortmaten. Och dessa veganska italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater kommer att bli ditt nya favoritrecept. Det här är en av de bästa veganska köttbullarna vi någonsin har ätit eller gjort i våra liv, vegan eller inte.

Vi letar alltid efter mat som våra barn kommer att sluka och dessa var definitivt en hit!

De är lätta att göra! Du behöver bara 1 skål och en ugnsform och endast 9 ingredienser. De är klara på mindre än en timme, med bara 10 minuters förberedelsetid.

Kombinera den med pasta, bröd och sallad. Gör köttbullsmackor med den. Eller bara äta dem ur fatet. Vi kommer inte att döma.

Missa aldrig en annan artikel! Prenumerera på vårt veckobrev och få dem alla enkelt! Plus, 15 enkla recept levererade direkt!
Anmäl dig till mitt nyhetsbrev idag!

En sked italienska köttbullar med soltorkade tomater och vegansk ost med sliskig vegansk ost utdragen från fatet. En sked italienska köttbullar med soltorkade tomater och vegansk ost med sliskig vegansk ost utdragen från fatet.

Veganska italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater INGREDIENSER:

Nedan följer anteckningar om ingredienserna innan vi kommer in på det fullständiga receptet som finns längre ner i det här inlägget om hur man gör dessa lätta veganska italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater:

 • vegansk köttfärs – veganer har nu tillgång till frysta smulor som är bra i saker som spagetti eller tacos, samt vegansk färs som vanligtvis är blockig och mer som traditionell färs. Det sistnämnda är vad du vill använda här.
 • lin ägg – När du blandar malda linfrö och vatten och låter det sitta blir det gelatinartat. Vi använder det som äggersättning för detta recept
 • mandelmjöl – det här är för lite mer bindemedel till vårt recept
 • Marinad – vi rekommenderar starkt vår hemgjord vegan spaghettisås det är helt fenomenalt. Alternativt är vår favoritburksås Rao’s eller Prego’s Farmers Market. Du kan använda din favorit!
 • torkade tomater – dessa ger intensiv smak utan att tillföra massor av fukt som färska eller konserverade tärnade tomater skulle göra.
 • vegansk parmesan – den ger en salt smak samtidigt som den är ostliknande. Vårt val är Violifes parmesanblock eftersom vi älskar smaken och hur den smälter.
 • vegansk mozzarella – Du vill ha en vegansk riven ost som smälter. Du kan använda vår riven vegansk ost lista för att hjälpa dig. För just denna uppsättning receptbilder använde vi den nya Follow Your Heart FINELY SHREDDED mozzarella och jag älskade hur den smälte.

SUBSTITUTIONER OCH VARIATIONER:

 • mandelmjöl – under med samma mängd panko ströbröd
 • Marinad – vi rekommenderar starkt vår hemgjord vegan spaghettisås det är helt fenomenalt. Alternativt är vår favoritburksås Rao’s eller Prego’s Farmers Market. Du kan använda din favorit!
 • vegansk parmesan – kan använda näringsjäst istället
 • vegansk mozzarella – prova cheddar eller annan smält vegansk ost efter eget val
Veganska köttbullar med ost och soltorkade tomater, toppad med smält vegansk ost och örter.Veganska köttbullar med ost och soltorkade tomater, toppad med smält vegansk ost och örter.

HUR MAN GÖR DE BÄSTA Veganska italienska köttbullarna med ost och soltorkade tomater:

Vi rekommenderar starkt följande:

 • Välj din favorit veganska köttfärs – Se först till att du inte använder frysta veganska smulor. Detta är inte vad du vill ha för detta recept. Du vill ha vegansk köttfärs. Och du vill att det ska vara en som du njuter av den smaken av. Exempel skulle vara Impossible (som vi använde på bilderna), Lightlife eller Beyond.
 • Ta dig tid att förbereda hemlagad spaghettisås – Även om det finns några fantastiska butikssåser där ute, är det inget som slår hemlagad. Om du har tid rekommenderar vi det starkt.
 • Använd de bästa veganska ostarna – Det finns några riktigt äckliga märken av vegansk ost. Vi rekommenderar att du använder märken du älskar! Vi använde personligen ett block Violife-parmesan och Follow Your Heart finriven mozzarella till denna rätt (denna är ny). Se vår vegansk smakprov på mozzarella för inspiration!
En skål med italienska köttbullar med soltorkade tomater och vegansk ost, en halverad för att visa upp den köttiga konsistensen.En skål med italienska köttbullar med soltorkade tomater och vegansk ost, en halverad för att visa upp den köttiga konsistensen.

Vanliga frågor:

Kan jag göra denna topp 8 allergenvänlig?

Ja! Denna måltid kan vara helt kompatibel med topp 8 allergener.
Först och främst vill du se till att du också väljer veganskt köttfärs som dessutom är allergenvänligt. Vissa innehåller soja och vete. Beroende på dina allergener, kolla in Impossible, Lightlife eller Beyond Ground som alternativ.
Välj sedan veganska ostar som är säkra för dina allergener.

Hur förbereder man denna veganmiddagsidé i förväg?

Detta recept håller sig i kylen i upp till 3 dagar, vilket innebär att du kan göra det så långt i förväg.
Du kan behöva tillsätta lite buljong eller buljong vid återuppvärmning om det behövs.

Kan jag frysa veganska köttbullar?

Ja! Du kan forma köttbullarna och sedan förvara dem i frysen i en säker påse eller behållare. Låt tina upp och fortsätt med receptet. Eller laga helt. När den har svalnat helt, förvara i en lufttät fryssäker behållare i upp till 3 månader. Allt måste tinas innan det värms upp igen.

Veganska vitlöksknutar på en vit platta med blå kant. Veganska vitlöksknutar på en vit platta med blå kant.

VILKA RÄTTER SKA SERVERAS TILL DENNA GRYTA med italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater?

Möjligheterna är oändliga, men en sallad och bröd är bra ställen att börja.

Här är några brödidéer:

En gryta med vegansk chili mac and cheese.En gryta med vegansk chili mac and cheese.

Vilka andra veganpastaidéer kan jag göra?

Om du är som oss är pastarätter också ett måste! De är enkla, vanligtvis billiga och barnvänliga! Här är fler läckra veganska pastareceptidéer!

Pin dessa vegan italienska köttbullar med ost och soltorkade tomater för senare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *