November 29, 2023
Veganska pistagemuffins – hälsosammare steg

Veganska pistagemuffins – hälsosammare steg

Bakverksrecept har alltid varit en av mina prioriteringar. Så jag såg verkligen fram emot att testa nya cupcakes och muffinsrecept, som dessa veganska pistagemuffins… Och jag tror att jag hittade min nya favoritmuffins: veganska pistagemuffins!

Låt oss prata om dessa muffins.

Jag tyckte om att skapa hemmagjorda pistagemuffins och bestämde mig för att experimentera med veganska pistagemuffins. Slutresultatet blev så fantastiskt att jag var tvungen att dubbla mängden och frysa hälften! Du kan baka dina muffins vanliga eller lägga till chokladbitar för extra sötma i varje tugga.

Dessa muffins är läckra som frukost, mellanmål efter skolan eller efterrätt! Jag gillar att servera mina muffins med en klick läcker sylt eller en kula krämig pudding. Även om jag föredrar pistage i mina muffins, kan choklad, blåbär eller vad du nu kan önska dig enkelt ersättas!

De är ganska mjuka och sega och otroligt behagliga att äta. Dessutom är detta veganska pistaschmuffinsrecept otroligt enkelt, med bara några enkla ingredienser som du förmodligen redan har i ditt kök.

Fortsätt läsa om du vill lära dig hur man gör dessa veganska pistagemuffins.

Är veganska muffins hälsosamma?

Dessa pistagemuffins är inte bara läckra och roliga att äta, utan de är också väldigt näringsrika. De ätbara fröna av Pistacia vera är rika på protein, fibrer och antioxidanter, samt hälsosamma fetter. De är också välsmakande, mångsidiga och trevliga att konsumera.

De innehåller också flera viktiga näringsämnen som kan hjälpa till med viktminskning, hjärthälsa och matsmältningshälsa. Människor har ätit pistagenötter sedan 7 000 f.Kr. De används nu flitigt i en mängd olika rätter, inklusive desserter och glass.

Pistagenötter är särskilt en utmärkt källa till vitamin B6. Vitamin B6 är nödvändigt för olika kroppsliga aktiviteter, inklusive blodsockerhantering och syntesen av hemoglobin, ett syrebärande protein i röda blodkroppar. Dessutom innehåller ett uns pistagenötter mer kalium än en enorm banan.

Deras hälsofördelar kan inkludera viktminskning, minskade kolesterol- och blodsockernivåer och förbättrad mag-, vaskulär- och ögonhälsa.

Att inkludera pistagenötter i din kost är därför ett utmärkt sätt att förbättra din allmänna hälsa.

Är pistaschmuffins vegan?

Ja! Du kan göra dessa veganska pistagemuffins hemma om du vill vara säker på att dina pistagemuffins är veganska! Det är mycket hälsosammare än köpta alternativ.

För även om de uttryckligen är märkta som veganska, är majoriteten av desserterna som finns i stormarknader inte veganska. Om du vill vara säker kan du alltid titta på ingredienserna för att avgöra om de är växtbaserade.

Hur gör man veganska pistagemuffins?

Som jag sa ovan är dessa veganska pistagemuffins otroligt enkla och enkla att göra. Du behöver följande få skafferiingredienser och stegen att följa:

pistage muffins ingredienser i skålar på grå bakgrund

Veganska pistaschmuffins recept:

 • Rostade pistagenötter, skalade
 • apelsinjuice
 • Kokosolja, smält
 • Linfrö
 • apelsinzest
 • Vanilj
 • Glutenfritt mjöl
 • Mandelmjöl
 • Rörsocker
 • Bakpulver
 • Salt

Pistaschmuffins i en vit skål på en träskiva

Vägbeskrivning

 1. Värm ugnen till 375℉. Spraya en 12-tals muffinspanna med nonstick-spray eller fodra med cupcakeliners och spraya lätt med olja. Lägg åtsidan.
 2. Lägg pistagenötterna i en mixer eller matberedare och finhacka dem. Lägg åtsidan.
 3. Blanda apelsinjuice, kokosolja, apelsinskal, vanilj och malda linfrön i en skål.
 4. Blanda glutenfritt mjöl, mandelmjöl, socker, bakpulver, salt och pistage i en stor skål.
 5. Blanda apelsinjuiceblandningen med de torra ingredienserna till en slät pasta.
 6. Häll smeten i den förberedda muffinsformen och fyll dem.
 7. Grädda i 25 till 30 minuter eller tills en gaffel som sticks in i mitten kommer ut ren. Uppskatta!

Pistaschmuffins i formen

Hur förvarar man muffins?

Som jag sa tidigare, dessa muffins ger fantastiska rester. Därför kanske du undrar hur du lagrar dem effektivt. Låt först muffinsen svalna helt innan du fortsätter. Att förvara dem i en lufttät burk på bänken i upp till 48 timmar är perfekt om du vill äta upp alla.

Förvara dem i kylen i en lufttät behållare i upp till en vecka. Du kan även frysa in dem i en fryspåse eller lufttät behållare. Ta bort all luft från påsen innan frysning i 3 till 4 månader. Sedan är det bara att tina en av dina muffins på bänken eller värma upp den i mikrovågsugnen när du är redo att äta den.

Receptanteckningar:

 • Detta veganska pistaschmuffinsrecept kan också göras med veganskt smör snarare än kokosolja.
 • All osötad växtbaserad mjölk, såsom mandelmjölk, cashewmjölk, havremjölk, rismjölk eller kokosmjölk, kan användas i stället för apelsinjuice.
 • Kom ihåg att mängden växtbaserad mjölk du använder säkert kommer att behöva justeras.
 • Jag har aldrig provat det här receptet med någon annan typ av mjöl, men det borde fungera.
 • Även om salt inte är nödvändigt, förstärker det smaken av veganska pistagemuffins.
 • För att göra dessa veganska pistagemuffins krispigare, toppa dem med hackade pistagenötter innan de gräddas. Om du vill ha mindre knapriga muffins, utelämna dem. Pistagenötterna ger muffinsen en fin smak och konsistens, men du kan ändå smaka av nötterna tack vare pistagemassan.

Prova dessa veganska pistagemuffinsrecept. Jag hoppas att du gillar och njuter av dem. Glöm inte att dela din feedback i kommentarerna!

Fler veganska muffinsrecept:

Hummingbird muffins

Tranbärsmuffins

Blåbär muffins

äppelmuffins

bananmuffins

Majsmuffins

pistaschmuffins lager i en muffinsform

Om du gillade det här inlägget om veganska pistagemuffins och vill se mer, gå med mig på Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lyckligtvis sponsrar Healthier Steps läsare och prenumeranter genom annonser på vår webbplats många missgynnade familjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *