Veganska pumpapannkakor – hälsosammare steg

Gör dessa veganska pumpahavrepannkakor med pumpapuré och sötad med lönnsirap. De är läckra toppade med Vegansk pumpa kolasåse. Andra läckra veganska pumporecept att prova till frukost är Veganska pumpamuffins Och Puertoricanska pumpafritters.

Veganska pumpa havregrynspannkakor

Havregrynspannkakor gjorda i en mixer är inte nytt på vår sida, ett av våra läsares favoritrecept är faktiskt mitt Vegansk bananhavrepannkakas, som jag fick så många strålande recensioner för. Sedan dess har jag gjort Blueberry Oatmeal Pancakes och nu dessa läckra Vegan Pumpkin Pancakes.

jag använde konserverad pumpapuré till det här receptet för pumpapannkaka, men du kan enkelt göra din egen genom att koka pumpan och puréa den i en matberedare. jag använde certifierad glutenfri havregryn men du är fri att använda vanlig havre. Jag använde mandelmjölk, men all annan mjölk som inte är mejeri kommer att fungera som havremjölk, sojamjölk eller kokosmjölk.

Till sötningsmedlet använde jag lönnsirap, du kan anpassa efter din smak. Byt ut den mot ditt favoritsötningsmedel.

En sak att notera om din smet är för tjock kan du lägga till ytterligare vegetabilisk mjölk, du kommer att upptäcka efter tillagning av den första satsen i en stor non-stick-panna att den återstående smeten skulle ha tjocknat och därmed behovet av ytterligare vätska. . Detta recept är väldigt förlåtande så du kan enkelt justera mängderna.

För kryddblandningen kan du ersätta de individuella kryddorna med pumpapajkrydda eller ersätta din favoritblandning. Vad sägs om en blandning av kardemumma och koriander för att ersätta kanelen?

Ingredienser för veganska havrepannkakor

 • Gröt
 • Mandelmjölk
 • Pumpapuré
 • lönnsirap
 • Bakpulver
 • Vanilj
 • Kanel
 • Ingefära
 • Muskot
 • Salt

veganska pumpapannkakor i pannan som kokas

Hur man gör veganska havregrynspannkakor

 1. Lägg på havregryn, mandelmjölk. puré pumpa, lönnsirap, bakpulver, vanilj, kanel, ingefära, muskotnöt och salt i en snabbmixer.
 2. Mixa pannkakorna tills blandningen är slät och krämig.
 3. Värm en stor nonstick-panna över medelhög värme. Pensla eller spraya med olja. Använd en 1/4 kopp måttbägare, ös upp smeten och häll den i den uppvärmda pannan, ca 4 pannkakor per sats.
 4. Koka pannkakorna i cirka 2-3 minuter eller tills de är gyllenbruna, vänd pannkakorna och koka i ytterligare 3 minuter.
 5. Överför pannkakorna från pannan till en tallrik, upprepa tills all smet är kokt.
 6. Servera pannkakan med pumpa kolasås.
 7. Garnera med hackade valnötter eller pekannötter.

Andra veganska frukostrecept att göra

Veganska pumpapannkakor staplade på en grön tallrik

Om du gör det här receptet, ta ett foto och använd hashtaggen #healthiersteps — vi älskar att se dina recept på Instagram, Facebook & Twitter!

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Häng med oss ​​och bjud in dina glutenfria och veganska vänner för nybörjare och veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *