November 29, 2023
Veganskt äppelbröd – Loving It Vegan

Veganskt äppelbröd – Loving It Vegan

Detta läckra veganska äppelbröd kommer att bli din nya favorit! Sprängfylld med färska äpplen och kryddor, den perfekta godbiten när som helst på dygnet.

Veganskt äppelbröd skuret och serverat på en grå tallrik.

Jag älskade verkligen att utveckla detta veganska äppelbrödsrecept.

Jag gillade vår Vegan Äppelkaka och Vegan Apple Crisp så mycket att jag tänkte, varför inte testa att göra veganskt äppelbröd också?

Bästa beslutet någonsin! Men om du tyckte att veganska äppelmuffins var lätta att göra, detta äppelbröd det är mycket lättare!

När du bakar detta äppelbröd kommer doften av äpple och kanel att fylla ditt hem. Och det kommer att bli ännu bättre!

Det här veganska äppelbrödsreceptet är så enkelt att göra att det svåraste är att vänta på att frostingen ska stelna! Med några grundläggande ingredienser, färska äpplen och naturligtvis varma höstinspirerade kryddor, blir det en utsökt frukost eller kan till och med avnjutas som mellanmål!

Om du älskar snabba brödrecept, då måste du kolla in vårt veganska bananbröd, veganska zucchinibröd och även det bästa veganska pumpabrödet!

Ingredienser till äppelbröd

Receptingredienser för veganskt äppelbrödReceptingredienser för veganskt äppelbröd

Anteckningar om ingredienser

Granny Smith äpplen. Det här är de bästa äpplena att använda i det här receptet, men du kan också använda det du har till hands.

Vegansk kärnmjölk. Vi använde vårt snabba och enkla veganska kärnmjölksrecept. Tillsätt helt enkelt 1 matsked färsk citronjuice i en måttkanna och tillsätt sedan sojamjölken i raden för 1 kopp (240 ml). Låt den stå i en minut så att den kan stelna.

Glasyren. Om frostingen är för tjock för att ringla kan du gradvis tillsätta mer sojamjölk eller ett annat icke-mejerialternativ. Om glasyren verkar för rinnig, tillsätt strösocker tills den är tillräckligt tjock för att ringla och inte droppar över hela brödet.

Veganskt äppelbröd toppat med glasyrVeganskt äppelbröd toppat med glasyr

Hur man gör veganskt äppelbröd

Fullständiga instruktioner och mått finns i receptkortet längst ner i artikeln. Detta är en sammanfattning av processen som följer med processbilderna.

 • Lägg de hackade och skalade äpplena i en mixerskål med farinsocker och kanel och blanda så att alla äppelbitar är täckta. Lägg åtsidan.
Tillsätt de hackade äpplena, farinsockret och kryddorna i en mixerskål och blanda.Tillsätt de hackade äpplena, farinsockret och kryddorna i en mixerskål och blanda.
 • Sikta universalmjölet i en mixerskål, tillsätt kanel, muskotnöt, bakpulver och salt och blanda. Lägg åtsidan.
Torra ingredienser blandas i en separat skål.Torra ingredienser blandas i en separat skål.
 • Tillsätt veganskt smör och strösocker i skålen på din stavmixer och grädda dem tillsammans.
Veganskt smör och vitt socker kräms ihop i en stående mixerVeganskt smör och vitt socker kräms ihop i en stående mixer
 • Tillsätt vaniljextraktet och vegansk kärnmjölk och blanda. Den här blandningen kommer att se tjock och knölig ut, men oroa dig inte, den är bra.
Vegansk kärnmjölk och vanilj tillsatt och blandat i vegansk smörblandningVegansk kärnmjölk och vanilj tillsatt och blandat i vegansk smörblandning
 • Tillsätt dina torra ingredienser till de våta ingredienserna och blanda för hand tills det är väl blandat. Övermixa inte.
Torra ingredienser tillsatta och blandade med våta ingredienser.Torra ingredienser tillsatta och blandade med våta ingredienser.
 • Tillsätt den hackade äppelblandningen och rör om tills det är väl blandat.
Hackad äppelblandning tillsatt och införlivad i blandningenHackad äppelblandning tillsatt och införlivad i blandningen
 • För över degen till en förberedd 9×5 brödform med bakplåtspapper överhäng och jämna ut.
 • Sätt in i en förvärmd ugn och grädda vid 350°F i 60 minuter.
Degen överfördes till en brödform och gräddades.Degen överfördes till en brödform och gräddades.
 • Ta ut ur ugnen och lyft upp äppelbrödet från formen med bakplåtspapper och lägg på ett galler för att svalna helt.
 • Förbered glasyren och ringla den över toppen av det avsvalnade brödet och ställ i kylen i 5 minuter för att stelna innan du skivar.
Kylt och glaserat veganskt äppelbröd.Kylt och glaserat veganskt äppelbröd.

Tips för att göra ett lyckat recept

Skär dina äpplen i ½ tums bitar. Detta verkar inte bara vara den bästa storleken för äpplena att koka hela vägen, utan det hjälper dem också att behålla sin struktur. Som ett resultat är de superläckra och har en framträdande plats i detta recept.

Äppelblandningen. Blandningen du gör i förväg med äpplena och kryddorna extraherar lite fukt från äpplena, vilket skapar denna sås som smakar och doftar vackert som tillför så mycket till detta recept. Så, häll i all blandning!

Väg ditt mjöl för de mest exakta resultaten i detta recept. Om du inte har en matvåg, se till att använda sked- och nivåmetoden för att mäta mjöl, vilket är det mest exakta sättet att mäta mjöl när du använder koppar. Häll mjölet i din måttbägare och jämna sedan till toppen med en kniv. Ta inte upp den eller lägg den i koppen.

veganskt äppelbröd staplade på en grå tallrikveganskt äppelbröd staplade på en grå tallrik

Vanliga frågor om veganskt äppelbröd

Vad mer kan du lägga till detta äppelbröd?

Valnötter är ett bra alternativ att lägga till detta äppelbröd! Tillsätt en halv kopp hackade valnötter eller pekannötter, torkade tranbär eller russin. Förvara alla kosttillskott i ungefär en kopp totalt.

Kan jag göra detta veganska äppelbrödsrecept glutenfritt?

Om du vill göra detta äppelbröd glutenfritt, använd en glutenfri all-purpose mjölblandning. Något som Bob’s Red Mill Gluten Free All Purpose Pastry Flour skulle fungera bra. Det måste dock vara en blandning avsedd att ersätta vanligt mjöl i bakningen. Använd inte något som kokosmjöl, eftersom det inte fungerar bra.

Skivor av veganskt äppelbröd staplade på en grå tallrikSkivor av veganskt äppelbröd staplade på en grå tallrik

Förvaring och frysning

Lagring. Förvara den i en lufttät behållare i rumstemperatur så håller den sig fräsch och god i några (3-4) dagar. Den kan även förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.

Frysta. Detta veganska äppelbröd kan helt frysas i upp till 3 månader! Se bara till att lägga den i en lufttät behållare eller Ziplock-påse. När den är klar att äta, låt den tina i kylen över natten.

veganskt äppelbröd på en gaffelveganskt äppelbröd på en gaffel

Fler läckra veganska äpple recept

Har du gjort det här receptet? Var noga med att lämna en kommentar och betyg nedan!

Skivor av veganskt äppelbröd på en grå tallrikSkivor av veganskt äppelbröd på en grå tallrik

Veganskt äppelbröd

Detta läckra veganska äppelbröd kommer att bli din nya favorit! Sprängfylld med färska äpplen och kryddor, den perfekta godbiten när som helst på dygnet.

Att skriva ut
Stift
Betygsätta

Kurs: Frukost, desserter

Kök: Vegansk

Diet: Vegansk

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Total tid: 1 timme 15 minuter

Serveringar: tio

Kalorier: 333kilokalorier

Stoppa skärmen från att bli mörk

Instruktioner

 • Värm ugnen till 350°F (180°C) och spraya en 9×5 brödform med nonstick-spray. Klä den med bakplåtspapper så att bakplåtspappret sträcker sig över sidorna så att när äppelbrödet är tillagat kan du enkelt ta ut det ur brödformen med hjälp av bakplåtspappret.

 • Tillsätt de hackade äpplena i en mixerskål med farinsocker och kanel och blanda så att alla äppelbitar är belagda. Lägg åtsidan.

 • Sikta universalmjölet i en mixerskål, tillsätt kanel, muskotnöt, bakpulver och salt och blanda. Lägg åtsidan.

 • Tillsätt veganskt smör och granulerat vitt socker i skålen med din stavmixer och grädda dem tillsammans.

 • Tillsätt vaniljextraktet och vegansk kärnmjölk och blanda. Den här blandningen kommer att se tjock och knölig ut, men oroa dig inte, den är bra.

 • Tillsätt dina torra ingredienser till de våta ingredienserna och blanda för hand tills det är väl blandat. Övermixa inte.

 • Tillsätt den hackade äppelblandningen och rör om tills det är väl blandat.

 • Överför till din förberedda brödform och jämna ut.

 • Grädda i 60 minuter eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren.

 • Lyft upp äppelbrödet från pannan med bakplåtspapper och lägg det på ett galler för att svalna helt.

 • När ditt bröd har svalnat helt, förbered glasyren genom att tillsätta strösocker och sojamjölk i en skål och blanda tills det är slätt.

 • Häll glasyren över brödet och kyl i 5 minuter innan du skivar det.

Anmärkningar

 1. Granny Smith äpplen. Det här är de bästa äpplena att använda i det här receptet, men du kan också använda det du har till hands.
 2. Lagring. Förvara den i en lufttät behållare i rumstemperatur så håller den sig fräsch och god i några (3-4) dagar. Den kan även förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.
 3. Glasyren. Om frostingen är för tjock för att ringla över, tillsätt sojamjölk eller annat icke-mejerialternativ lite i taget. Om glasyren verkar för rinnig, tillsätt strösocker tills den är tillräckligt tjock för att ringla och inte droppar över hela brödet.

Näring

Del: 1skiva | Kalorier: 333kilokalorier | Kolhydrater: 62g | Protein: 3g | Fett: 8g | Mättat fett: 2g | Natrium: 333mg | Fiber: 2g | Socker: 42g

GJORDE DU DET HÄR RECEPTET? Betygsätt det och lämna dina tankar i kommentarsfältet nedan, eller tagga @lovingitvegan på Instagram och hashtagga #lovingitvegan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *