November 29, 2023
Veganskt chokladbröd – Nora Cooks

Veganskt chokladbröd – Nora Cooks

Vegan Pain Au Chocolat är en dröm som går i uppfyllelse och inte alltför svåra att göra hemma. Det finns inget bättre än en nybakad varm chokladcroissant!

3 vegan pain au chocolat staplade på skrynkligt bakplåtspapper med en rosa servett i bakgrunden

Precis som mina veganska croissanter är det här receptet förenklat så mycket som möjligt så att du kan göra fläckiga, smöriga veganska pain au chocolat hemma.

För mig finns det inget bättre än en läcker, färsk bakelse tillsammans med en kopp kaffe. Från veganska scones och blåbärskanelbullar till bananbröd och veganska éclairs, jag har så många favoriter! Men dessa veganska chokladcroissanter är verkligen det bästa någonsin.

För att vara 100% ärlig – Det här är inte det enklaste eller snabbaste receptet i världen. För att göra genvägscroissanter kan du alltid använda smördeg, men det är inte samma sak som att göra färsk croissantdeg.

Som sagt, jag har förenklat processen så mycket som möjligt och det finns inte mycket arbete att göra! Bara mycket att vänta på att degen ska jäsa eller svalna. Du kommer att njuta av vegansk pain au chocolat på bara några timmar!

Skär vegansk pain au chocolat som visar flagnande lager på skrynkligt bakplåtspapperSkär vegansk pain au chocolat som visar flagnande lager på skrynkligt bakplåtspapper

Hur man gör vegansk pain au chocolat

Hitta det kompletta utskrivbara receptet med mått nedan i receptkortet.

Vispa mjöl, socker, jäst och salt i en stor skål. Tillsätt skivorna kallt smör och blanda dem med den torra blandningen med en spatel, häll sedan i mjölken. Rör försiktigt tills du har en fast deg med bitar av smör.

Slå in degen i ett tätt lager plastfolie och låt den svalna i kylen. Ta sedan ut den ur kylen och rulla den till en rektangel.

collage som visar hur man blandar croissantdeg, lindar in den för att svalna och kavlar sedan ut dencollage som visar hur man blandar croissantdeg, lindar in den för att svalna och kavlar sedan ut den

Vik degen till tredjedelar, som en bokstav. Rulla ut den till en stor rektangel, vrid den sedan 90 grader och vik den igen.

Fortsätt att rulla ut och vik sedan 5 gånger till. Degen ska vara smidig men du ska se stora strimmor av smör i varje lager. Sätt tillbaka den i kylen för att svalna.

Dela degen på mitten och rulla sedan ena halvan till en stor rektangel. Klipp eventuella ojämna kanter med en pizzaskärare. Skär i små rektanglar och rulla dem sedan med chokladchips (eller chokladstavar eller till och med uppskurna veganska chokladkakor). Stoppa sömmen under.

collage som visar hur man laminerar croissantdeg och lägger en rad chokladchips på en skuren degbit innan den kavlascollage som visar hur man laminerar croissantdeg och lägger en rad chokladchips på en skuren degbit innan den kavlas

Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i rumstemperatur, lätt täckt, i en timme. Ställ sedan in i kylen eller frysen medan ugnen förvärms.

Pensla med vegansk äggtvätt (sojamjölk och lönnsirap) och grädda i cirka 25 minuter, tills de är gyllene och puffade.

Obakad rullad chokladfylld bakelse på en bakplåtspappersklädd formObakad rullad chokladfylld bakelse på en bakplåtspappersklädd form

Vanliga frågor

Vilken typ av choklad ska jag använda?

Chokladstavar används vanligtvis i chokladcroissanter, men de var svåra att hitta för mig (vegan). Så jag använde veganska chokladchips. Uppskurna veganska chokladkakor kommer också att fungera utmärkt.

Hur kan jag göra vegansk pain au chocolat över natten?

När degen är vikt, slå in den i plast och låt den svalna i kylen över natten. Fortsätt receptet som skrivet dagen efter, men låt dem jäsa lite längre i rumstemperatur eftersom de blir för kalla, ca 2 timmar istället för 1.

Kan de göras glutenfria?

Förlåt, jag har inte haft någon tur med de glutenfria croissanterna än. Du kan försöka, men jag tror inte att resultatet blir detsamma.

3 vegan pain au chocolat staplade på skrynkligt bakplåtspapper med en rosa servett i bakgrunden och fler croissanter3 vegan pain au chocolat staplade på skrynkligt bakplåtspapper med en rosa servett i bakgrunden och fler croissanter

Vill du ha fler veganska favoritbakade varor?

 • Tillsätt mjöl, socker, jäst och salt i en stor skål och blanda med en visp.

 • Skär det kalla veganska smöret i skivor (ca 1/8 tum tjocka) och tillsätt mjölblandningen med en spatel. Använd inte en mixer; detta skulle bryta upp smöret för mycket. Du vill bara slänga det i mjölblandningen.

 • Häll i mjölken och rör om tills en fast, grov deg bildas med bitar av smör. Använd inte händerna för mycket, du vill inte smälta smöret alls.

 • Slå in degen tätt i plastfolie (eller annan miljövänlig film) och ställ in i kylen i 1 timme.

 • Efter en timme tar du ut degen från kylen och ställer den på en lätt mjölad yta. Kavla ut degen till en lång rektangel. Det blir stökigt och kommer inte att se slätt ut till en början, men det blir smidigare när du viker och rullar degen.

 • Vik degen till tredjedelar som du skulle vika en bokstav (se bilderna ovan för referens). Kavla ut den till en stor rektangel, vänd sedan degen 90 grader och upprepa rullning/vikning 5 gånger till. Du bör se stora strimmor av smör men degen ska vara smidig. Om smöret börjar mjukna halvvägs genom detta, ställ tillbaka det i kylen eller frysen tills det är fast igen.

 • Slå in tätt i plastfolie igen och ställ i kylen ytterligare en timme.

 • Dela degen på mitten (detta gör den lättare att arbeta med) och rulla ena halvan till en stor rektangel (cirka 20 tum lång, 10 tum bred och 1/8 tum tjock). Med en pizzaskärare, trimma de ojämna kanterna till en ren rektangel.

 • Skär degen i ca 16 mindre rektanglar.

 • Klä chokladbitarna i botten av rektangeln, närmast dig, linda sedan försiktigt degen runt chokladen. Stoppa skarven under degen. Du kan också lägga till ytterligare ett lager choklad när du rullar, cirka 1 1/2 tum till andra sidan av rektangeln när du rullar.

 • Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och täck löst. Låt bakverken jäsa i 1 timme i rumstemperatur och ställ sedan i frysen eller kylen i 30 minuter.

 • Medan chokladcroissanterna svalnar, förvärm ugnen till 375 grader F.

 • I en liten skål, kombinera lönnsirap och sojamjölk.

 • Pensla försiktigt sirap/mjölkblandningen över degen, lägg den sedan på mitten av ugnsgallret och grädda i 20 till 25 minuter, eller tills den är puffad och gyllenbrun. Ta bort från ugnen. Strö över strösocker innan servering och njut!

 1. Chokladbröd över natten – Efter att ha vikat degen (medan du skulle kyla den i en timme), kyl den över natten. På morgonen, fortsätt receptet som skrivet. När de väl har formats till croissanter kan de behöva lite mer tid för att jäsa i rumstemperatur (om möjligt ca 2 timmar).

 2. Chokladalternativ – Chokladstavar är lättast att arbeta med, men de kan vara svåra att hitta (veganska varianter i alla fall). Jag använde chokladbitar som fungerade riktigt bra. Du kan också använda veganska chokladkakor, skurna i bitar eller stavar om du kan.
 3. De håller sig i upp till 3 dagar i rumstemperatur men är bäst färska. Du kan också frysa dem.
 4. Du måste se till att det veganska smöret är kallt när du börjar och hela tiden när du kavlar degen. Låt det inte smälta alls, ställ tillbaka det i kylen eller frysen om det är varmt.

Del: 1av 16 croissanter | Kalorier: 333kilokalorier | Kolhydrater: 40g | Protein: 5g | Fett: 18g | Mättat fett: 7g | Fleromättade fetter: 3g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 0,1g | Natrium: 341mg | Kalium: 66mg | Fiber: 2g | Socker: 14g | Vitamin A: 740UI | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 53mg | Järn: 3mg

Kurs: Frukost

Kök: franska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *