Veganskt majsbrödsfyllningsrecept – hälsosammare steg

Detta veganska majsbrödsfyllningsrecept har bara 11 ingredienser, är så lätt att göra och smakar fantastiskt! Du kan göra majsbrödet från grunden, men glöm inte att förbereda två majsbrödsrecept så att du kan servera ett skivat.

Majsbröd och morötter kryddat med lök, selleri, salvia, timjan och rosmarin kommer att göra detta hemlagade majsbrödsfyllningsrecept till en stor hit på din Thanksgiving eller julmiddag. Detta recept är veganskt och glutenfritt.

Vad är skillnaden mellan majsbrödsfyllning och dressing?

Ärligt talat, jag hörde aldrig termen majsbrödsdressing förrän vi flyttade till Florida, jag hänvisade alltid till denna läckra Thanksgiving-tillbehör som fyllning.

Tekniskt sett, per definition, var fyllning traditionellt avsedd att fyllas inuti kalkonen eller kycklingen till Thanksgiving, medan dressing vanligtvis kokades i en panna.

Man tror också att människor i södra stater använder termen “dressing” och de i norra stater använder termen “stuffing”.

Vad du än bestämmer dig för att kalla det, bör ditt semesterbord prydas med mitt otroliga recept, gjort från grunden, denna fyllning är utsökt och full av färska ingredienser.

Ett perfekt tillbehör till din festmåltid. Du kan förbereda majsbrödet dagen innan och använda det för att förbereda Tofu Turkiet.

Ingredienser för majsbrödsfyllning (glutenfri, vegansk)

 • Glutenfritt veganskt majsbröd – mitt hemlagade majsbrödsrecept är fantastiskt och perfekt för att göra detta majsbrödsfyllningsrecept.
 • Lök, vitlök, selleri och morötter – lägg till massor av semestersmak till din fyllning.
 • Torkade örter, timjan, salvia, rosmarin – du kan använda färska örter istället.
 • Grönsakssoppa – gör din egen eller använd i butik.

Ingredienser för hemlagad majsbrödsfyllning i vita skålar på vit marmorbakgrund

Vad passar till majsbrödsfyllning?

Det här receptet är definitivt en vinnare och det håller inte för länge vid mitt Thanksgiving-bord, det är jättegott serveras med Potatismos, Sötpotatisgryta, Makaroner och ost, Linseköttbullar, Tranbärssås, Och Sås.

Hur gör man glutenfri och vegansk majsbrödsfyllning?

Om du bestämmer dig för att göra ditt majsbröd från grunden kan du prova min fantastiska Glutenfritt veganskt majsbröd.

 1. Värm ugnen till 350F/175C. Lägg majsbrödsbitar på en plåt och grädda i 8 minuter, ta ut ur ugnen och överför till en skål.
 2. Hetta upp veganskt smör eller grönsaksfond i en panna; tillsätt löken och fräs; tills de är mjuka. Tillsätt selleri, vitlök och morötter, rör hela tiden i 3 minuter. Tillsätt salvia, timjan och rosmarin.
 3. Blanda grönsakerna med majsbrödsbitarna i skålen. Rör försiktigt i grönsaksfond för att fukta och smaka av med salt.
 4. Fördela fyllningsblandningen jämnt i en lätt oljad form och tryck till lätt. Grädda i 30 minuter eller tills toppen är knaprig och gyllene.

majsbrödsfyllning på en grå tallrik

Tips för att göra den bästa majsbrödsfyllningen

 1. Om du inte gillar din majsbrödsfyllning söt, reducera sötningsmedlet i majsbrödet till bara 1 matsked.
 2. Tillsätt den skivade och sauterade Beyond-korven till blandningen.
 3. Förbered majsbrödet några dagar i förväg, nästa dag skär det i lagom stora bitar och grädda. Låt svalna och lägg i en täckt behållare eller i kylen.
 4. Du kan också förbereda grönsaksfonden i förväg och förvara den i kylen.
 5. Tillsätt de sauterade grönsakerna och grönsaksbuljongen till de kokta majsbrödsbitarna, lägg över i en gryta och grädda.

Om du gillade den här artikeln och vill se mer, följ med mig Youtube, Instagram, Facebook & Twitter!

Få rabatterade exemplar av min kokbok här.

Lämna gärna ett betyg också 😉

Behöver du uppmuntran på din resa mot hälsosammare steg?

Gå med i våra Facebook-grupper och dela massor av läckra veganska och glutenfria recept, hälsotips och mer. av våra medlemmar. Gå med oss ​​och bjud in dina vänner på glutenfria och veganska recept för nybörjare och veganska recept med kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *